Читај ми!

Вучић: Не желим да држава више помаже клубовима

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да ће учинити се да се држава повуче из спортских клубова и да их што мање финансира.

"Даћу све од себе да се политика одатле склони и да држава даје што мање, а да узима што више. Никоме нећу дозовлити да рекетира државу, да мисли да од државе отме све што хоће. Поштено говорим, јер је мој посао да бринем о каси државе", рекао је Вучић на телевизији Пинк.

Вучић је навео да ће бити тешко да дође до приватизације, јер је "нико не жели".

"Среће нема без приватизације, јер сви траже да држава помогне, а ја нећу да држава помаже, много је она помагала", казао је српски премијер.

Он је рекао да би волео да држава даје много мање новца клубовима и да би због тога желео да се почне с приватизацијом.

Вучић, који је декларисани звездаш, казао је да црвено-бели играју "свој најбољи фудбал у последњих 15 година".

"Очигледно да је одлазећа управа успела да направи добре резултате, добар тим. Задовољан сам што неће бити никога из Српске напредне странке у управи. Очигледно је да су оваквим резултатима навијачи били незадовољни. Желим им много успеха и среће са новим руководством", рекао је Вучић.

Премијер је додао да је веома срећан због победе фудбалера Партизана над АЗ Алкмаром у Лиги Европа.

"Веома сам срећан због победе Партизана над Холанђанима, честитао сам руководству и тренеру, и верујем да ће наставити да побеђују", навео је Вучић.

Када је реч о спонзорствима Звезди и Партизану, Вучић је рекао да њих финансирају српске компаније и да му је смешно када неко каже да је НИС руска компанија.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи