Читај ми!

Одбор за условно пуштање о Писторијусу за две недеље

Јужноафрички Одбор за условно пуштање на слободу одложио је за две недеље разматрање случаја јужноафричког параолимпијца Оскара Писторијуса, осуђеног на пет година затвора због убиства Риве Стенкемп. Писторијус је после десет месеци проведених у затвору требало да буде пуштен на условну слободу, али је мнистар правосуђа Јужне Африке блокирао његово пуштење, тражећи да се о томе изјасни надлежни Одбор.

Одбор се састао у петак, али није донео одлуку о евентуалном пуштању на слободу Писторијуса, који је одслужио 12 месеци у затвору, од пет година, на колико је осуђен за убиство из нехата.

"Одбор се састао у петак и није могао да реши све предмете које је имао на дневном реду, укључујући и случај Писторуијуса, Они ће се састати кроз две недеље по том питању", рекао је портпарол Одељења за поправне мере Манелиси Волела.

Како је у августу известила телевизија ЕНЦА, Писторијус је после десет месеци проведених у затвору требало да буде пуштен на условну слободу, али је мнистар правосуђа Јужне Африке блокирао његово пуштење, тражећи да се о томе изјасни надлежни Одбор.

Писторијус је у септембру прошле године проглашен кривим за убиство из нехата Риве Стенкемп у својој кући фебруара 2013, за шта је осуђен на пет година затвора.

Тужилаштво се жалило на ову одлуку судије тражећи да се пресуда преиначи у убиство с предумишљајем, о чему ће се суд изјаснити у новембру.

У случају да суд одобри захтев тужилаштва, Писторијус би добио минимум 15 година затворске казне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи