Куглање

Отворен Куп НБЦ федерације

Осми Куп НБЦ федерације, чији је домаћин Бања Јунаковић са својом кугланом са осам стаза, и на коме играју 18 женских и 21 мушка екипа из 15 земаља, свечано је отворен у сали ОШ „Жарко Зрењанин“ у Апатину у присутву бројних угледних званица из политичког, спортског и привредног живота.

Учеснике и госте поздравили су председник Општине Апатин и директор Бање Јунаковић др Живорад Смиљанић, председник Куглашког савеза Србије и потпредник ФИК НБЦ Урош Драгојловић, као и председник Међународне куглашке федерације ФИК - НБЦ Зигфрид Швајкард, који је пожелео да се кугле котрљају на радост свих учесника и домаћина.

Куп НБЦ је свечано отворио и пожелео учесницима добре резултате, а гостима пријатан боравак у Апатину Јанош Чикош, помоћник покрајинског секретара за спорт и омладину, истакавши да је Апатин увек имао добре куглаше и да је велико задовољство примти у госте толики број квалитетних селекција и нагласивши да су домаћини урадили све да обезбеде на једној од најбољих куглана у региону оптималне услов за високе резултате.

У име учесника заклетву је положила млада куглашица зрењанинског Кристала Ксенија Милосав, чланица наше кадетске селекције, која је у мају у Детенхајму на СП освојила екипну бронзу... Заставу ФИК НБЦ на јарбол је подигла трострука пионирска победница Светског купа Милана Павлиц из Апатина. У другом делу учествовали су и представци плесних и фитнес група, као и чланови културно - уметничких друштава из Апатина и Пригревице и измамили су аплаузе пуног гледалишта.

"Ово је једно од највећих међународних такмичења икад одржано у Апатину", истакла је Душанка Поповић, директор Купа НБЦ. "Потрудићемо се да будемо добри домаћини и да свим учесницма боравак у Апатину и Бањи Јунаковић остане у најлепшој успомени".

Учествоваће клубови из Аустрије, БиХ, Хрватске, Чешке, Естоније, Француске, Немачке, Мађарске, Чешке, Македоније, Пољске, Румуније, Словеније, Словачке и Србије. Српско куглање представљаће у женској конкуренцији СПЦ Војводина из Новог Сада која је у овом такмичењу 2005. освојила друго место и зрењанински Кристал. У мушкој конкуренцији играће београдски Партизан и Кањижа. У среду 30. септембра квалификације почињу у 7,30 часова, а завршетак је око 21,30 часова и играће по три играча и играчице. Наставак је у четвртак и петак када се квалификације завршавају и редослед четири екипе које ће играти у полуфиналу у петак одредиће се на основу више оборених чуњева. Полуфинале ће се играти на поене по систему "играч - на - играча" у петак по подне, у суботу пре подне су мечеви за треће место, а по подне финале.

Од среде до суботе у у Будимпешти ће се одиграти Светски куп где учествују српски шампиони суботички Пионир (жене) и Београд „Поштанска штедионица" (мушкарци), а у Скопљу ће се одиграти Европски куп где играју српски вицешампиони Ниш пут (мушкарци) и Јунаковић (жене). Сва три такмичења су квалифакациона за Лигу шампиона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару