Куглашка елита у Будимпешти, Скопљу и Бањи Јунаковић

Најуспешнији српски куглашки клубови надметаће се од среде на три елитна такмичења - Светском купу у Будимпешти, Европском купу у Скопљу и Купу НБЦ федерација у Бањи Јунаковић.

На такмичењу у Будимпешти, у конкуренцији 15 мушких и 13 женских клубова, Србију ће представљати београдска мушка екипа Поштанска штедионица" и суботички Пионир у конкуренцији жена.

Са Светског купа у Лигу шампиона пласираће се седам мушких екипа, а Пионир ће, без обзира на пласман, бити сигуран учесник тог такмичења.

Поред представника ова два клуба, на Светском купу такмичиће се и српски репрезентативци Јован Ћалић у шампиону Словачке Спорту из Подбрезове и светски рекордер Вилмош Заварко, а у прваку Мађарске, Сегедину, Тибор Сел, Жолт Киш и Ласло Фекетре.

На Европском купу у Скопљу играће национални вицешампиони. У конкуренцији 11 мушких екипа Србију ће представљати Ниш, који ће покушати да се пласира међу првих пет селекција на Купу и на тај начин прође у Лигу шампиона

У женској селекцији Србију ће у конкуренцији осам тимова представљати екипа Јунаковић из Бање Јунаковић код Апатина, која је потврдила играње у Лиги шампиона са још пет тимова, што практично значи да ће за пет места конкурисати шест екипа.

На Купу НБЦ федерације, на куглани са осам стаза у Бањи Јунаковић, играће по два представника једне земље, односно победник националног купа и још једна екипа.

У мушкој конкуренцији пријављена је 21 екипа, а част српског куглања браниће Партизан из Београда, упркос проблемима насталим након рушења куглане у Раковици, и Кањижа. Осам тимова жели да се такмичи у Лиги шампиона, међу њима и оба српска представника, али ће место у елитном друштву обезедити само три екипе.

У женској конкуренцији играће 18 екипа, међу којима су и српски клубови СПЦ Војводина из Новог Сада и Кристал из Зрењанина. За три места у Лиги шампиона пријавило се пет екипа, а српски представници нису се изјаснили за играње у том такмичењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару