Милиони... камиони, авиони... али и Бибер

Зна се колико ће коштати улазнице за меч Флојда Мејведера јуниора и Манија Пакјаоа. Ако ћете ићи у Лас Вегас, набавите визу. И много новца.

Прошле седмице званично је почела промоција бокс меча о којем се прича већ годинама. Окупили су се бројни новинари да испрате ова два боксера и чују промотере, тренере и њих двојицу наравно. Своје место нашао је ту и Џастин Бибер (погледај видео).

Мада многи мисле да је ова борба заказана пет година касније него што је требало ипак привлачи огромну пажњу. Логично је да су са борбом мало одуговлачили из чисто маркетиншких мотива али заиста је било толико детаља који су били битни за потписивање уговора. Као например чије име ће прво стајати на плакату за борбу. Борба је званично названа Мејведер-Пакјао.

Да не причам о новцу. Јер он неће бити равномерно распоређен већ ће 60% добити припасти Флојду Мејведеру чији надимак је "Money" (новац).

Када је реч о томе (јесте ли приметили да се нон стоп прича о новцу, генерално) ово би требало да буде најскупља борба у рингу свих времена.

Мејведер, 38-огодишњи контроверзни момак из Мичигена, је победио у свих 47 мечева у каријери током које је зарадио 400 милиона долара (око 380 милиона евра) а само ова борба могла би да вреди око 500 милиона, 25% више. По тренутним проценама Мејведер би могао да зарадио око 114 милиона евра. Али то ће зависити наравно, од продаје улазница и ТВ права.

За сада се зна само колико ће коштати улазнице за меч. Од 1400 до 7200 евра. Али многи ће их куповати на црном тржишту.

"Ово је највећа цена улазница за бокс меч икада", изјавио је Конор Грегоар, аналитичар Ситгика (SeatGeek) сајта за интернет продају улазница.

У овом тренутку већ се појавила понуда за 250 карата на тржишту "друге руке" и најјефтинија је око 5000 евра. Ту наравно постоји могућност шпекулације али то је сада већ друго поље интересовања.

Што се ТВ права тиче, највећи део ће моћи да гледа по принципу "плати па гледај" али не зна се тачно колико њих и по којој цени, нагађа се да ће домаћинство за борбу плаћати 80 евра.

"Борба ће се продати сама од себе", рекао је Мејведер. "Видим да Мани иде од медија до медија и даје интервјуе. То је добро, јер нека он промовише борбу а ја ћу да тренирам."

Две године млађи је Ману Пакјао, по тврдњама промотера победио је у осам различитих верзија у осам катергорија уз скор 57-5-2.

Да ли је ово највећа борба у историји? Вероватно није. Али је занимљиво чути да јесте. Сматра се да ће ова борба показати да ли бокс има потенцијал да се по популарности врати тамо где је био у доба Алија, Фрејзера и Луиса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 09. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару