Бициклизам

Србија са четворицом возача на Првенству света

Репрезентација Србије у бициклизму имаће четворицу учесника на Првенству света у друмској вожњи чији ће домаћин 25. и 26. септембра бити швајцарски град Мендрисио, саопштено је на конференцији за новинаре у београдском Спорт кафеу.

"У друмској трци на 265 километра првог дана такмичења у категорији сениора стартоваће Есад Хасановић, Жолт Дер и Небојша Јовановић, док ће 25. септембра, у трци на 180 климетара за возаче до 23 године возити Габор Каса", прецизирао је селектор Радиша Чубрић.

Он је напоменуо да ће Шампионат света окупити 200 најбољих бициклиста, од којих је већина ове године возила макар на једној трци "великог трија" - Ђиро д'Италија, Тур де Франс или Вуелта.

"У оваквим тркама побеђује возач са најјачом репрезентацијом, коју чине максимално деветорица бициклиста, а ту су у предности, пре свих, Италијани, Шпанци, Французи, и Руси", рекао је Чубрић.

Он је додао да су његови фаворити Италијан Кунего, као и победник Вуелте Шпанац Валверде и његов земљак, олимпијски шамион из Пекинга, Санчез.

"У трци до 23 године рачунамо на Касу који је имао неколико запажених резултата, посебно пре две седмице на трци Купа нација у Швајцарској", рекао је Чубрић..

Један од репрезентативаца Есад Хасановић поручио је да неће разочарати селектора Чубрића.

"Даћемо све од себе. Стаза је тешка, али обећавамо селектору Чубрићу да га нећемо разочарати", рекао је Хасановић.

У недељу, у трци на 265 километра возиће се на стази са кругом дугим 13 километра, који -према мишљењу стручњака - спада у теже.

"У Мендрисију ће бити мање времена да се поврати дах и на то смо посебено обратили пажњу у припремама наших репрезентативаца. Мислим да ће брдски возачи бити у малој предности, али је највероватније да ће победити универзалац, добар на брду, који уме да држи темпо, али и да у финишу, ако је неопходно, пружи максимум у спринту", оценио је Чубрић.

Конференцији за медије присуствовао је и генерални секретар Бициклистичког савеза Србије Петар Роквић, председник организације трке "Кроз Србију Љуба Живановић, селектор кадетске селекције Србије Никола Јаковљевић, генерални секретар Бициклистичког савеза Београда Ранко Марић, председник Партизан Бата Ускоковић и друге угледне званице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару