Бициклизам

Каса покварио пласман за пет места на „Тур Авениру“

Габор Каса, 20–годишњи српски репрезентативац из суботичког Спартака, стигао је на циљ пете етапе „Тур авенира“ („Трке нада“) у Француској као 36, са девет секунди заостатка у односу на победника Николаса Кастровеха (Шпанија) и покварио позицију у генералном пласману за пет места.

Са десетог пао је на 15. место и има 1,43 минута слабије време од власника жуте мајице Француза Жилијена Берара (Француска „Б").

Колико је трка узбудљива показује податак да Касу дели само 16 секунди од треће позиције у генералном пласману, а да другопласирани Ромен Сикар (Француска „А") има само секунду лошије време од Берара!

Пету етапу од 166 километра најбрже је превезао Шпанац Николас Кастровехо забележивши време од 3:52,03 часова и тријумфовао у спринту групе од 11 бициклиста. Друго место пропало је Никију Остергарду (Белгија), а треће Словенцу Блажу Фурдију. После групе од 11 бициклиста, дошла су два возача са четири секунде заостатка и затим група од 70 бициклиста, у којој је био и Каса, са девет секунди заостатка.

Берар у генералном поретку води са 19:08,10 часова, секунду мање на другој позицији има Сикар (обојица Француска) док је трећи Троелс Ронинг Винтер (Данска) са 1,26 минута слабијим временом. У бодовању екипа води Француска „А", Касина мешовита интернационална селекција „Бициклистички центар УЦИ" - састављена од стипендиста Међународне бициклистчке уније (УЦИ) који су већ неколико месеци у тренинг центру УЦИ у Еглу крај Лозане - је одличина, четврта! Каса је најбоље пласирани возач у својој екипи, осми је у бодовању за брдске циљеве и 23. у пласману на пролазним циљевима.„Тур Авенир" се бодује за светски „Куп нација" за бициклисте до 23 године и има девет етапа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару