Каракашевић у другом колу

Српски стонотенисер Александар Каракашевић пласирао се у друго коло Олимпијских игара у Пекингу пошто је победио натурализованог Турчина Цема Женга са 4:1 (11:8, 13:11, 11:7, 9:11, 11:1).

До победе против Женга, Кинеза који је пре две и по године тренирао са нашим играчима, покушавајући да добије пасош и право да игра за српску репрезентацију, Каракашевић је дошао врло лако, после само 27 минута игре. Наш стонотенисер је од почетка наметнуо свој ритам игре, али се при крају првог сета опустио и дозволио противнику да изједначи на 8:8. Међутим, брзо се уозбиљио и успео да добије уводни сет.  У другом периоду игре 33. годишњи Београђанин успео је да спасе сет лопту, а једину кризу имао је у четвртом сету, који је представник Турске успео да добије.  У последњем сету Каракашевић је декласирао Женга и дозовило му да "откине" само један поен.

Српски репрезентативац је после дуела са Женгом казао да му је ово био врло важан меч, пошто скоро два месеца није играо на турнирима.

"Није исто играти на тренингу и турниру, када је су ту и судија и гледаоци и када постоји резултатска тензија. За први меч није лоше, а задовољан сам како сам играо у уводном и трећем сету", нагласио је Каракашевић.

Он је навео да му је следећи меч на турниру веома важан и да противника, шведског ветерана Јергена Персона, познаје изузетно добро.

"Три године смо играли заједно. Велики смо пријатељи и ван терена и мислим да ће то бити неизвестан дуел. То је за мене јако важан меч и ако га прођем, мислим да ћу моћи далеко да догурам", закључио је Каракашевић.

Каракашевићев наредни противник Персон већ скоро две деценије припада светском стонотенсиком врху. У изузетно богатој каријери освојио је 11 медаља на првенствима света, од чега је чак пет златних. У појединачној конкурецији Персон је освојио титулу првака света у јапанском граду Чиби 1991, док је вицешампионски наслов освојио две године раније у Дортмунду. Персон, међутим, нема медаљу са олимпијских турнира. Меч између Каракашевића и Персона на програму је у среду ујутро, у осам сати по нашем времену.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару