Куглање

Цела Европа у Бањи Јунаковић

Куглана са осам стаза у Бањи Јунаковић код Апатина биће од четвртка 17. августа до недеље 30. августа поприште окршаја најбољих европских клубова на првом „Дунав купу“. Организатору и домаћину, новом клубу „Јунаковић“ одазвало се 12 мушких и шест женских екипа, од којих ће неке играти на овим истим стазама од 29. септембра до 3. октобра на Купу НБЦ федерације (Куп купова) за који је пријављена 41 мушка и женска екипа из 12 европских земаља!

- Ово је једно од највећих такмичења у последњих пет година у Србији - истакао је председник СО Апатин и директор Бање Јунаковић др Живорад Смиљанић, који ће и отворити турнир.- Куглана је врхунска, грађена по најсавременијим стандардима и очекујемо и високе резултате...

На турниру ће учествовати неке од најбољих европских екипа. У мушкој конкуренцији пажњу привлаче две екипе - шампион Мађарске Габонатранс из Сегедина, где играју два српска играча Тибор Сел члан шампионски екипе Србије са СП у Детенхајму и Жолт Киш, као и првак Словачке Спорт из Подбрезове где је играч и тренер Јован Ћалић капитен светских првака а нова, велика, звезда од ове године је Вилмош Заварко, репрезентативац Србије, светски рекордер из Детенхајма са 728 чуњева. Листу националних првака закључују у мушкој конкуренцији првак БиХ Металамакс из Бањалуке (у екипи је члан шампионске репрезентације са СП Горан Чалуковић) и Конструктор из Марибора првак Словеније. Учествоваће и три хрватска клуба вицешампион Коником и Кандит Премијер (оба из Осијека), трећи тим хрватске лиге Новска као и Радник и Велике Горице који игра у другој лиги. Од српских тимова играће селекција града Апатина, сомборски Полет, као и Металац из Горњег Милановца у чијим је редовима Милош Радојичић, члан златних са СП у Детенхајму и светски јуниорски првак у пару са Заварком из Задра 2008.

У женској конкуренцији, учествоваће шампион Словеније Лантекс Цеље, једна од најтрофејнијих светских екипа се десетак титула у Светском купу и Лиги шампиона, трећа у Лиги Хрватске Ријека и петопласирана Подравка из Копривнице као и нови прволигаш Загреб Забоки. Учествоваће и куглашице Кегелтрефа из Шлајнинга (Аустрија) победнице Купа Аустрије.Од српских клубва пријављен је „Јунаковић" а прва звезда екипе је светска шампионка у пару са Заварком Зорица Бараћ, државна рекордерка...

У мушкој конкуренцији учесници су подељени у четири групе и победници група пласираће се у финале у недељу. У А групи су: Кандит Премијер (Осијек), Апатин и Габонатранс (Сегедин), у Б групи: Маталмакас (Бањалука), Радник (Велика Горица) и Спорт из Подбрезове (Словечка), у Ц групи: Конструктор (Марибор), Металац (Горњи Милановац) и Новска (Хрватска) и у Д групи: Коником Осијек, Полет (Сомбор) и Ревита (Книн, БиХ). У четвртак од 17,30 играће Кандит Премијер - Апатин и Полет - Коником.

У две женске групе (по два најбоља тима иду у финале у недељу) састави су - А група: Лантекс Цеље, Ријека Квиг, Загреб Забоки и Б група: Јунаковић, Подравка и Кегелтреф.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару