Дачић примио светске шампионе

Потпредседник Владе републике Србије и министар Унутрашњих послова Србије Ивица Дачић примио је светске шампионе у куглању, сениорску мушку репрезентацију Србије.

У делегацији су били: председник oпштине Апатин др Живорад Смиљанић где је недавно у Бањи Јунаковић изграђена куглана са осам стаза, на којој су се српски куглаши припремали за СП у Детенхајму, председник Куглашког савеза Србије Урош Драгојловић, селектор репрезентације Милош Поњавић, директор Зоран Драговић, вођа делегације на СП Милан Остојић, генерални секретар КШ Војко Павловић и златни репрезентативци Јован Ћалић (капитен), Вилмош Заварко, Тибор Сел, Даниел Тепша, Горан Остојић, Милош Радојичић и Горан Чалуковић.

Из шампионског тима, који је на СП у Детенхајму уз златну медаљу оборио екипни светски рекорд са 3.969 чуњева, а Вилмош Заварко и појединачни са 728 чуњева, оправдано су били отсутни Арпад Антал и Дарко Лотина.

- Куглање је спорт кога нема много у медијима, а бележи веома високе резултате - истакао је Ивица Дачић. - Радио сам пуно и у спорту, као председник СОФК Србије, потпредседник ЈОК и председник Кошаркашког клуба Партизан и знам како је тешко спортској грани у која није атрактивна, без обзира на то колико је успешна, да обезбеди услове за врхунске спортске домете. Честитам на овом изузетном успеху и велико ми је задовољство што сам данас са вама.

Председник КС Србије Урош Драгојловић обавестио је домаћина да су куглаши Србије до сада освојили 50 светских медаља, од тога 21 златну, последњу и најзначајнију на СП у Детенхајму, али и да је Дачић први високи члан Владе Србије који је примио представнике једне од најуспешнијих спортских грана.

- Куглање у Србији спада у најмасовније спортове са 90 кубова и преко 1.500 регистрованих играча - нагласио је Драгојловић.

- На СП у Детенхајму смо два пута савладали Немачку, која сто година није изгубила утакмицу на својим стазама. Немци имају милион регистрованих играча и десет хиљада клубова и буџет Националног савеза који је као половина укупног буџета за спорт Србије. Када се ово сагледа, наш успех је раван светском чуду. Захваљујемо и Миистарству омладине и спорта Србије, чија су средства стигла у минут до 12, јер без њих не бисмо уопште учествовали.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару