Чавић одустао од полуфинала

Најбољи српски пливач Миилорад Чавић одустао је од учешћа у полуфиналној трци на 100 метара слободним стилом, иако је јуче у квалификацијама постигао укупно шесто време, оборивши државни рекорд за 99 стотих делова секунде.

Чавић је одлуку да се не бори за пласман у финале дисциплине на 100 метара слободним стилом образложио намером да сачува снагу и концентрацију за трку на 100 делфин.

У квалификационој трци на 100 слободно Чавић је постигао резултат 48.15 и тим временом уочи почетка Олимпијских игара у Пекингу заузео би шесто место на ранг-листи најбољих остварења сезоне Међународне пливачке федерације.

"Паметније је да дан пред почетак квалификација на 100 лептир одморим и у миру се спремим за то такмичење. У квалификацијама на 100 слободно наступио сам са намером да се загрејем за моју дисциплини и да осетим базен и атмосферу на пливалишту", рекао је Чавић.

Српски пливач верује да има одличне шансе да се бори за медаљу на 100 метара делфин и да у тој трци може да плива много брже него икада до сада.

"Трка на 100 метара слободно је јако, али јако добар знак пред 100 метара делфин. Сигуран сам да могу много боље него икада до сада. Када сам на 100 краул за скоро секунду надмашио лични рекорд, ко зна шта ће бити на 100 делфин", нагласио је Чавић.

У трци на 100 делфин Чавић са временом 51.65, постигнутим 21. јуна на пливачком митингу у Београду, има четврто време међу пријављеним такмичарима за Олимпијске игре у Пекингу.

У обе полуфиналне трке на 100 метара слободно данас су оборени светски рекорди. Прво је Француз Ален Бернар за четири стотинке надмашио досадашњи светски рекорд, а већ у следећој трци Аустралијанац Имон Саливан је, препливавши стазу за 47.05, био бржи од њега за 15 стотих делова секунде.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару