Бициклизам - Србија на СП са тројицом возача

Срби добили три места на СП у Мендрисију

Србија ће имати правода пријави петорицу возача, а од тога ће тројица учествовати у друмској трци за елиту на првенству света чији је домаћин швајцарски град Мендрисио, док ће у конкуренцији бициклиста до 23 године моћи, за сада, да пријави једног такмичара који ће и стартовати.

Трка за возаче до 23 године је 26. септембра, а за елиту 27. септембра.

Право да учествује са тројицом возача, Србија је добила на основу пласмана на августовској ранг листи Међународне бициклистичке уније (УЦИ).

Наша земља је 22. са 357 бодова.

После издвајања земаља, које имају правода пријаве 14 бициклиста и да деветорица стратује на основу позиције међу првих десет на листи Про тура, поделила од седмог до 16. места и добила могућност да пријави петорицу, а да три возача стартују.

У пласману за бициклисте до 23 године, Србија је 30. од 34 нације са 37 поена и добила је место за једног возача..

"Ово је велики успех за наш бициклистички спорт, јер смо се нашли у групи земаља са три возача у елити а то су Португалија, Естонија, Аустрија, Чешка, Словачка, Хрватска, Мађарска, Шведска, Летонија., а знамо колико оне улажу у бициклизам" - каже селектор репрезентације Радиша Чубрић, додајући:

Бугари, на пример, имају прво на само једног бициклисту. У конкуренцији до 23 године, очекујемо ревизију листе учесника 14. септембра после завршетка трке Купа нација за овај узраст Тур авенир у Француској.

Уз Габора Касу који је, у ствари, као стипендиста Међународне бициклистичке уније (УЦИ) члан тима Центра УЦИ у Еглу крај Лозане донео и све бодове, имамо још двојицу возача који су кандидати, а то су Александар Миливојевић и Александар Дукић".

Чубрић ће пријавити за СП у елити петорцу возача: Ивана Стевића (Партизан), Небојшу Јовановића (Спарта, Праг), Жолта Дера и Есада Хасановића (Ћентри дела калцатура) и Драгана Спасића (Железничар МБН Ниш).

На августовској ранг-листи Жолт Дер је 88. са 116 бодова, а Небојша Јовановић је направио огроман скок са 425. места и дошаое на 173. са 74 поена. Есад Хасановић је 198. са 65 бодова а Иван Стевић 225. са 58 поена.

"Припреме нешто већег броја возача почеће у понедељак 24. августа у Матарушкој Бањи и окупиће се, уз Стевића и Спасића и Предраг Прокић, Александара Дукић и Јован Рајковић из Железничара МБН, као и Александар Миливојевић из Маталаца. Наше последње акције пред СП су трка Око Бугарске од 7. до 13. септембру у категорији 2.2 и, потом, 20. септембра трка категорије 1.1 Праг - Карлове Вари - Праг од 254 км, што је отприлике дужина стазе на СП. Дер ми је најавио да би ишао у Бугарску, а у Чешку ће ићи петорица бициклиста. За неке трке као што су Љубљана - Загреб 6. септембра и, потом, у термину трке у Чешкој наша трка Кроз Војводину, имамо квалитетне возаче и нећемо их прескочити - додао је Радиша Чубрић. - Чека нас догађајима пребогат септембар".

Наше најбоље бициклисте очекује и шампионат Србије (критеријум и брдско првенство) 29. августа у Ваљеву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару