Читај ми!

ОКС изабрао најбоље

Новак Ђоковић и Јована Бракочевић проглашени за најбоље спортисте у 2011. години, у избор Олимпијског комитета Србије. Ватерполо репрезентација најбоља мушка, а одбојкашка репрезентација најбоља женска екипа у 2011. Маријан Вајда најбољи тренер.

Олимпијски комитет Србије (ОКС) прогласио је данас тенисера Новака Ђоковића и одбојкашицу Јовану Бракочевић за најуспешније спортисте наше земље у 2011. години.

Прворангирани тенисер света заслужио је признање након невероватне сезоне у којој је остварио низ од 70 победа, уз само шест пораза, освојивши 10 АТП титула, од чега три гренд слема и пет на мастерс турнирима.

Ђоковић је већ освојио бројна признања, међу којима су награде за најбољег играча у избору АТП и ИТФ и за најбољег спортисту света у избору Америчке спортске академије.

Бракочевићева је блистала у дресу националне репрезентације која је у години на измаку освојила златну медаљу на првенству Европе, одбранила трофеј Европске лиге и заузела треће место на Гран прију.

На свечаности у Дому Народне скупштине, где је обележен и дан ОКС, за најбољу мушку екипу проглашена је државна ватерполо репрезентација, а за женску одбојкашка репрезентација.

Српски ватерполисти су у 2011. години одбранили трофеј Светске лиге и освојили сребрну медаљу на првенству света у Шангају.

Ласкаво признање у конкуренцији младих спортиста додељено је одбојкашу Урошу Ковачевићу, док је за најбољег међу тренерима, другу годину заредом, проглашен Маријан Вајда, тренер Новака Ђоковића.

Одбојкашком савезу Србије додељен је трофеј Међународног олимпијског комитета "Спорт и друштвена одговорност" за пројекат "Одбојка спаја".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи