Читај ми!

Токиo се кандидовао за ОИ

Јапан званично подржаo кандидатуру Јапана за домаћина Олимпијских игра 2020. године. Кандидати још Доха, Истанбул, Мадрид и Рим. MОК бира домаћина ОИ 2020. у септембру 2013. године.

Јапанска Влада је данас и званично подржала кандидатуру Токија за организацију Олимпијских игара 2020. године, истакавши да би оне биле симбол опоравка Јапана од катастрофалног земљотреса и цунамија.

Ова подршка стигла је пошто су оба дома јапанског парламента усвојила резолуцију којом се поздравља кандидатура. Токио, који је једном већ организовао Олимпијске игре, 1964. године, изгубио је 2008. у трци за ОИ 2016. од Рио де Жанеира.

Поред Токија, кандидатуру за ОИ 2020. поднели су још и Баку, Рим, Мадрид, Истанбул и Доха.

Одлука о граду домаћину биће донета на заседању Међународног олимпијског комитета у септембру 2013. у Буенос Ајресу.

"Организација Олимпијских игара имаће велики значај у промовисању пријатељства међу народима и спорта уопште. Игре ће бити прилика да покажемо колико смо се опоравили од великог земљотреса и цунамија", рекао је јапански министар спорта Масахару Накагава.

Председник Олијмпијског комитета Јапана Цунеказу Такеда изјавио је да је одлука о подршци Владе кандидатури Јапана "велико охрабрење".

"Тиме ћемо послати важну поруку Међународном олимпијском комитету", рекао је Такеда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи