Бразил победио Србију

Одбојкаши Бразила победили су Србију на финалном турниру Светске лиге у Кордоби у тај брејку, иако је наша селекција водила са 1:0 и 2:1 у сетовима. На крају је било 3:2 (21:25, 25:22, 18:25, 25:20, 16:14). Русија и Бразил пласирали су се у полуфинале, Србија тражи шансу против Аргентине у суботу у 02.00 (РТС-2).

Oдбојкаши Игора Колаковића одлично су почели меч. Освојили су први сет са 25:21 и показали да без страха играју против браниоца трофеја и главног фаворита за освајање Светске лиге.

У другом периоду тим тренера Резендеа за нијансу је био бољи. Средином сета Бразилци су стекли предност од 3-4 поена, коју су рутински чували до краја. Жиба и другови још једном су показали да је против њих тешко начинити брејк кад стекну опипљиву разлику. Било је 25:22 за осмоструког победника Светске лиге.

Са 2:0 у поенима Бразил је повео на старту трећег дела игре, али је тада уследила невероватна серија наше селекције од 9-1. Сјајни сервиси српских одбојкаша, одлична игра у пољу, сигуран блок просто су паралисали противника.

Ипак, упорни ривали приближили су се на 17:15, међутим наши репрезентативци поново су се "одлепили" на 7 поена разлике и решили све недоумице. Либеро Росић је "ухватио" неколико кључних лопти у пољу и дао шансу нападачима да преломе резултат. 

Бразил је четврти сет освојио са 25:20. Минимално вођство потврдио је тек у завршници, па је и четврта утакмица у Аргентини завршена тај брејком.

У одлучујућем петом периоду Бразил је повео са 4:2 и водио је све док у финишу Саша Старовић није стао на сервис. Србија је изједначила на 11:11. Имали су наши и контру при резултату 12:12, али је нису крунисали адекватним нападом. До меч лопте први је стигао Бразил, што није сметало Петковићу да храбро одигра на средњака Станковића, који је изборио нерешен резултат.  Исто је покушао и код друге меч лопте, али са мање успеха, па је наш тим изгубио после велике борбе са 16:14.

Србија: Старовић 16 поена, Подрашчанин 15, Јанић 14, Никић 14, Станковић 12, Петковић 4, Терзић 1. Грешке противника 30. Без поена: Ковачевић, Докић, Митић, Петровић и либеро Росић.

Бразил: Висото 20, Сидао 14, Муриљо Ендреш 13, Жиба 8, Данте 7, Родриго Сантана 6, Тео 2, Саткамп 1, Јаред 1. Грешке противника 33.  

Финални турнир у Кордоби - група Е:
Бразил-Аргентина 3:2
Србија-Бразил 2:3

Група Ф:
Русија-Италија 3:2
Русија-Куба 3:2

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи