Тријумф над Италијанима подвиг

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић сматра да би евентуални тријумф његових изабраника у наредна два меча Б групе Светске лиге против селекције Италије представљао подвиг.

"У досадашњем току такмичења постигли смо одличне резултате. Захваљујући учинку од осам победа и два пораза доспели смо у ситуацију какву смо прижељкивали пре почетка Светске лиге - да последњег викенда сами одлучујемо о пласману на завршни турнир", рекао је Колаковић.

Он је истакао да су репрезентативци Србије "извукли из себе максимум" и да је кључни фактор успеха у досадашњем делу сезоне била "исказана дрскост на гостујућим теренима".

"Претходног викенда у мечевима против Француске на домаћем терену суочили смо се са великом тензијом. Мислим да смо рано почели да размишљамо о дуелу са Италијаним и евентуланом пласману на завршни турнир", рекао је Колаковић.

Селектор државног тима Србије је оценио да италијанска репрезентација "константно диже форму" и да наше одбојкаше у финишу такмичења по групама очекује веома тежак изазов.

"Неопходна нам је подршка публике, јер су пред нама до сада најважнији мечеви у сезони", поручио је Колаковић.

Селектор репрезентације Италије Андреа Анастази нагласио је да ће две утакмице са Србијом бити велики изазов за његов тим.

"Обе екипе имају реалну шансу да се домогну завршнице у Кордоби, јер су изједначене по броју бодова. Сматрам да нас очекују веома неизвесни мечеви, пошто се ради о квалитетним и изузетно мотивисаним ривалима", закључио је Анастази.

Прва утакмица између Србије и Италије игра се сутра од 17 часова у Пиониру, а други меч на програму је 8. јула од 20.15 у истој дворани.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи