Нова победа одбојкаша

Мушка одбојкашка репрезентација Србије савладала је у Новом Саду селекцију Француске са 3:1 (16:25, 25:20, 25:23, 25:23), у првој утакмици петог викенда Б групе Светске лиге.

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић изјавио је после утакмице са Француском да је меч био изузетно тежак и да је његова млада екипа успела да забележи важну победу. 

"Био је изузетно тежак меч у коме смо забележили важну победу, због континуитета, због много разлога. Ипак је наш тим веома млад. Приметна је била пресија да морамо да победимо шампиона Европе", рекао је Колаковић.

Он је додао да је његова екипа успела да одржи ритам и да је после првог сета стално била у вођству.

"Играло се поен за поен. У таквој ситуацији смо успели да дођемо до победе. Честитам свима у мојем тиму", рекао је Колаковић.

Репрезентативац Србије Марко Подрашчанин истакао је да су Французи одлично одиграли први сет, а да његова екипе није толико лоше почела меч.

"Одлично су одиграли, буквално без грешке. У другом сету смо дошли до своје игре. На крају смо заслужено победили. За два дана поново играмо важан меч и надам се да ћемо уз подршку београдске публике победити", рекао је Подрашчанин.

Одбојкаш Србије Бојан Јанић оценио је да је меч са Француском био тежак, јер је противник био растерећен.

"Најтеже је играти када ти меч много значи, а противнику ништа. Француска је јако квалитетна репрезентација и ушла је озбиљно у утакмицу, у којој смо ми на почетку били мало 'стегнути'", рекао је Јанић. Према његовим речима, снага екипе је што може да игра и када јој "не иде", као и да је сада успела да направи још један корак ка свом циљу.

Селектор Француске Филип Блан нагласио је да је његов тим играо добро на почетку меча, али да је касније направио много грешака. 

"Мој тим још није спреман да одигра цео меч на истом нивоу. Превише смо направили великих грешака. Сада морамо да се потрудимо да победимо у недељу и у утакмицама у Кини", рекао је Блан. 

Наредни меч између Србије и Француске играће се у недељу у 20.15 у београдском "Пиониру".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи