Друга победа одбојкаша у Кини

Одбојкашка репрезентација Србије победила је у Луохеу, у другој утакмици четвртог викенда Б групе Светске лиге, селекцију Кине са 3:2 (21:25, 25:23, 25:17, 21:25, 15:11).

Најбољи српски одбојкаши били су бољи и у првом мечу резултатом 3:1 (23:25, 25:22, 25:16, 25:16) и са укупно седам победа налазе се на лидерској позицији групе Б, испред италије, Француске и Кине.

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић изјавио је после друге победе у Кини да мора да буде задовољан јер је меч био веома тежак.

"Када победите овако тежак меч морате да будете задовољни. Успели смо одлично да одрадимо други сет и да победимо у трећем. У четвртом нисмо успели. Добро је што смо имали живаца за пети сет", рекао је Колаковић.

Он је додао да је веома добро што је његова екипа победила у тако тешком мечу са Кином.

"Играли смо против мотивисаног противника. У једном тренутку нестало нам је снаге и то се одразило на наш квалитет игре. Када се све сабере морамо да будемо задовољни", рекао је Колаковић.

Репрезентативац Србије Драган Станковић истакао је да на крају екипа треба да буде задовољна са освојена два бода.

"Направили смо пуно грешака. Они су сервирали када им је било најпотребније, а ми смо успели добро да одиграмо тај тежак пети сет и да на крају освојимо та два бода", рекао је Станковић.

Одбојкаш Србије Саша Старовић нагласио је да је ова победа у Кини јако важна.

"Драго ми је што смо успели да освојимо битне бодове. У Кини смо у две утакмице освојили пет бодова. Играли смо тешке утакмице, јер смо променили временску зону и дошли на другачију температуру. Поред тога и Кинези су добро играли. Разиграли су се", рекао је Старовић.

Према његовим речима, можда је и екипа Србије лоше одиграла у завршници сетова, али најважније да је успела да победи.

"Надам се да ће нам бити лакше у наредна два викенда, јер играмо код куће", закључио је Старовић.

Утакмица је одиграна пред око 5.000 гледалаца.  Наредни меч Србије ће играти у Новом Саду 2. јула са Француском.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи