Пораз одбојкашица

Женска одбојкашка репрезентација Бугарске победила је у Суботици, у другом мечу трећег викенда Евролиге, селекцију Србије са 3:1 (24:26, 25:19, 25:20, 25:18). Утакмица је одиграна у дворани "Дудова шума", пред око 2.800 гледалаца. Наредног викенда наше одбојкашице гостују Британкама.

Репрезентативке Србије доживеле су први пораз у овогодишњем циклусу Евролиге. Осим у првом сету, када је наш тим после велике борбе успео да поведе са 1:0, Бугарке су биле боље и заслужено су освојиле бодова.

Пре почетка утакмице минутом ћутања је одата последња почаст Наталији Луковић, прослављеној одбојкашици и капитену репрезентације Југославије са ЕП 1951. у Паризу, када је освојена бронзана медаља.

У паузи између првог и другог сета, Маја Огњеновић, капитен Србије, предала је Новици Давидовићу, председнику ЖОК Спартак из Суботице, дрес репрезентације Србије и лопту са потписима свих играчица.

Србија је поражена у мечу, у коме су Бугарке биле квалитетнији ривал.
Србија је меч почела мотивисано, али су Бугарке имале прави одговор на такву игру, па се играло поен за поен. На првом техничком одмору било је 8:7 за домаћина. Водила је Србија са 11:9, а Бугарска освојила четири узастопна поена и повела са 13:11. На другом техничком одмору Бугарска је имала два поена предности (16:14).

Врло брзо су Бугарке стигле до 19:15, али је узвратила Србија са три узастопна поена. Потом су гошће освојиле два везана поена и у завршницу ушле са предношћу од 21:19. На сервис Јасне Мајсторовић, али и уз грешке Бугарске, Србија је изједначила, а после тајм - аута, који је затражио Драган Нешић, повела са 23:21. Гошће су се поново вратиле у игру и изједначиле, али је ипак Србија стигла до прве сет лопте, коју није реализовала, али јесте другу за 26:24, после 27 минута игре.

У другом сету, гошће су повеле, Србија стигла почетну предност, да би на првом техничком тајм - ауту било 8:6 за Бугарску. Смењивале су се серије освојених поена на обе стране, да би на другом техничком одмору било 16:12 за Бугарску. Гошће су успеле да задрже предност до краја сета (25:19) и изједначе на 1:1 у сетовима, после 24 минута игре.

Почетна иницијатива у трећем сету била је на страни домаћина, који је повео са 4:2. Бугарска је серијом 5:0 потпуно преокренула резултат, да би Србија узвратила серијом 3:0, а на првом техничком тајм - ауту било је 8:7 за гошће. Србија је поново стекла предност при резултату 10:9, а на другом техничком одмору је имала три поена вишка (16:13). Бугарска је поново преокренула скор, овога пута серијом 4:0. У узбудљивој завршници боље се снашла Бугарска, пошто је трећи сет добила са 25:20, после 27 минута игре за 2:1 у сетовима.

У четвртом сету се од почетка водила изједначена борба, па је на првом техничком тајм - ауту било 8:7 за Бугарску, да би на другом гошће имале предност од 16:12. Финиш је такође припао гошћама, које су Србији нанеле први пораз у овогодишњој Европској лиги, пошто су четврти сет добиле са 25:18, а меч са 3:1 у сетовима, после 103 минута игре.

Дворана "Дудова шума" - гледалаца 2.800.

Судили су Рудина Омари из Албаније и Мехмет Демирделен из Турске.

Србија: Бракочевић 1, Живковић, Крсмановић 1, Мајсторовић, Молнар 12, Весовић 2, Огњеновић 4, Вељковић 19, Бјелица 16, Рашић 12, Ћебић, Клисура 1.

Бугарска: Ненова 6, Заркова 2, Коева, Јанева 21, Русева 6, Каракашева 2, М. Филипова, Рабаџијева 3, Василева 15, С. Филипова 15, Е. Николова 5, Ц. Николова.

У следећим мечевима Евролиге Србија ће 3. и 4. јула гостовати у Великој Британији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи