Бракочевићева у Хонг Конгу

Репрезентативка Јована Бракочевић биће прва српска одбојкашица која ће играти у кинеској лиги, пошто је потписала уговор са клубом Евергранде из Хонгконга.

"Одлучила сам да прихватим добру понуду из Хонгконга, пре свега зато што ће ми тамо бити тренер Џени Ланг Пинг", рекла је Бракочевићева агенцији Бета.

Тренер Еверграндеа је Ланг Пинг, која је као играчица освајила злато на Светском првенству 1982. и на Олимпијским играма 1984. године. Била је тренер репрезентације Кине и САД.

Коректор српске репрезентације Јована Бракочевић је оценила да уз трофејног тренера као што је Ланг може додатно да напредује у свим сегментима игре. Бракочевићева ће у клубу имати и квалитетне саиграчице, међу којима је примач из САД Логан Том, док на позицији техничара игра кинскеска репрезентативка Кун Фенг. 

Нови клуб Јоване Бракочевић има амбиције које одговарају снази екипе, па се очекује да се тим умеша у борбу за шампионску титулу.

Репрезентативка Србије рекла је да јој је жао што напушта Италију, у коју је отишла из београдског Поштара пре три године. 

"Италију сам заиста заволела и жао ми је што одлазим, али ово је била професионална одлука, важна за моју даљу каријеру", казала је она.

Бракочевићева је рођена 1988. године у Зрењанину, а до сада је у репрезентативној каријери освојила бронзу на СП у Јапану 2006, а 2007. године је на ЕП уз освојено сребро, добила и награду за најбољег сервера шампионата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи