Дан Д за одбојкаше Србије - како до Олимпијских игара у Паризу

Данас су на програму две утакмице Лиге нација од којих директно зависи да ли ће одбојкаши Србије играти на Олимпијским играма у Паризу.

Дан Д за одбојкаше Србије - како до Олимпијских игара у Паризу Дан Д за одбојкаше Србије - како до Олимпијских игара у Паризу

Прелиминарни део шестог издања Лиге нација за одбојкаше улази у саму завршницу, а самим тим и борба за последње место на Олимпијским играма.

Данас су у Љубљани на програму две утакмице од којих директно зависи да ли ће у Паризу играти одбојкаши Србије или Кубе.

Кубанци од 13.00 часова играју против Пољске, а Србија од 20.30 против Словеније, домаћина треће и последње такмичарске недеље Лиге нација.

За пласман на Олимпијске игре није важан сам поредак на табели Лиге нација, већ ФИВБ ранг листа на којој Србија тренутно заузима десету позицију са 260,07 бодова, док је Куба на 11. месту са 251,69 бодова.

Рачуница је проста и јасна - ако Куба изгуби од Пољске било којим резултатом, репрезентација Србије је већ обезбедила пласман на Олимпијске игре и пре вечерашњег дуела са Словенцима.

У случају да Куба направи изненађење и савлада пољски национални тим, који са клупе предводи Никола Грбић, српским одбојкашима ће вечерас бити неопходна победа (било којим резултатом) да би остали на ранг листи тик изнад Кубе и оверили олимпијску визу.

Дакле, Србија прво навија за Пољску против Кубе од 13.00 сати, а након тог меча ће знати да ли вечерас игра утакмицу без икаквог притиска и значаја или меч године који мора да добије.

Учешће на Олимпијским играма у конкуренцији одбојкаша већ су обезбедили Француска, Немачка, Бразил, САД, Јапан, Пољска и Канада. Преосталих пет репрезентација придружиће се у понедељак, по завршетку прелиминарне фазе Лиге нација.

Жреб за такмичење на Олимпијским играма у конкуренцији одбојкаша биће обављен у Лођу 26. јуна од 18.00 часова. 

Иначе, на финални турнир Лиге нација пласираће се домаћин Пољска и још седам најуспешнијих селекција. Завршни турнир ће бити одигран у Лођу од 27. до 30. јуна.

Резултати репрезентације Србије у Рију:
23.5. Србија - Иран 3:1
23.5. Србија - Јапан 0:3
25.5. Србија - Бразил 1:3
26.5. Србија - Немачка 0:3

Распоред утакмица репрезентације Србије у Отави:
5.6. Србија - Холандија 3:0
8.6. Србија - САД 1:3
9.6. Србија - Аргентина 2:3
10.6. Србија - Канада 1:3

Распоред утакмица репрезентације Србије у Љубљани:
19.6. Србија - Куба 3:2
21.6. Србија - Турска 3:1
22.6. Србија - Пољска 2:3
23.6. Србија - Словенија 20.30

петак, 28. јун 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару