Одбојкашице Србије против Француске, САД и Кине на ОИ у Паризу

Женска одбојкашка репрезентација Србије играће у групи А на Олимпијским играма у Паризу против селекција Француске, Сједињених Америчких Држава и Кине, одлучено је жребом у Бангкоку.

Репрезентација Србије, бронзана са Олимпијских игара 2020. у Токију, играће у Паризу у групи А са Француском, Кином и САД.

У групи Б биће: Бразил, Пољска, Јапан, Кенија, док ће у групи Ц играти Италија, Турска, Холандија и Доминиканска Република.

Одбојкашки турнир у конкуренцији одбојкашица на Олимпијским играма у Паризу биће одигран од 28. јула до 11. августа.

Одбојкашице Србије се припремају на Копаонику, где ће остати до 27. јуна. Од сутра ће селектор Гвидети на располагању имати 19 играчица. Припремама ће се прикључити Вања Ивановић, Вања Букилић и Ана Малешевић.

Одбојкаши се још увек боре за место у Паризу

Жреб за такмичење у конкуренцији одбојкаша биће обављен у Лођу у среду, 26. јуна од 18.00 часова.

Учешће у конкуренцији одбојкаша до сада су обезбедили Француска, Немачка, Бразил, САД, Јапан, Пољска и Канада.

Преосталих пет репрезентација биће познато у понедељак, 24. јуна, по завршетку прелиминарне фазе Лиге нација за одбојкаше.

Једно место је већ обезбеђено за Египат (најбоље пласирана селекција из Африке), а за преостала четири места се боре Италија, Словенија, Аргентина, Србија и Куба.

Промењен систем такмичења

Систем такмичења на Олимпијским играма је промењен, па је 12 репрезентација подељено у три групе са по четири селекције.

Пласман у четвртфинале избориће по две првопласиране репрезентације из три групе, као и две најбоље трећепласиране селекције.

По завршетку такмичења по групама биће направљена табела са осам селекција које су се пласирале у четвртфинале, на основу резултата у групама, да би се добио распоред четвртфиналних утакмица, односно пројектованог полуфинала.

Приликом одређивања табеле, прва три места ће припасти победницима група на основу њихових резултата, па затим три другопласиране репрезентације по истим критеријумима и на крају две најбоље трећепласиране селекције.

На основу табеле, у четвртфиналу ће играти најуспешнији победник групе и друга најбоља трећепласирана селекција и тако редом.

Као и до сада, у саставима репрезентација на Олимпијским играма ће бити по 12 играча. ФИВБ је саопштио да је након договора са Међународним олимпијским комитетом омогућио, први пут у историји, да се на списак за Олимпијске игре уврсти 13. одбојкашица, односно одбојкаш, који могу заменити играчицу или играча из медицинских разлога.

ФИВБ је објавио да ће 13. репрезентативац моћи да тренира са селекцијом и да присуствује утакмицама, али неће бити смештен у Олимпијском селу, осим уколико Национални олимпијски комитет не пружи додатну подршку и пронађе адекватно решење. Више информација се очекује у наредном периоду.

четвртак, 20. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије