Читај ми!

Жреб за олимпијски турнир одбојкашица 19. јуна, а одбојкаша 26. јуна

Светска одбојкашка федерација (ФИВБ) саопштила је ће жреб за олимпијски турнир у конкуренцији одбојкашица бити одржан 19. јуна од 11 часова по централноевропском времену у Бангкоку. У конкуренцији одбојкаша жреб ће бити одржан 26. јуна од 18 часова у Лођу.

Пласман на ОИ у конкуренцији одбојкашица избориле су селекције Француске, Србије, Доминиканске Републике, Турске, Бразила, САД-а и Пољске. Преосталих пет репрезентација биће познато 17. јуна по завршетку прелиминарне фазе Лиге нација.

Пласман на ОИ у конкуренцији одбојкаша изборили су Француска, Немачка, Бразил, САД, Јапан, Пољска и Канада.

Преосталих пет репрезентација биће познато 24. јуна по завршетку прелиминарне фазе Лиге нација.

На основу ранг листе ФИВБ биће одређено још по пет репрезентација у обе конкуренције, а приоритет приликом одређивања имају селекције са континената које у том тренутку немају квалификоване репрезентације за ОИ, а потом најуспешније репрезентације за ФИВБ ранг листе које се до тог тренутка нису квалификовале за Игре у Паризу.

У конкуренцији одбојкашица, обезбеђено место имају Кенија (најбоље пласирана селекција из Африке) и најбоља селекција из Азије (Јапан или Кина). За преостала три места  боре се одбојкашице Италије, Јапана или Кине, Холандије и Канаде.

У конкуренцији одбојкаша место на ОИ обезбеђено је за Египат (најбоље пласирана селекција из Африке), а за преостала четири места боре се Италија, Словенија, Аргентина, Србија, Куба и Холандија.

Одбојкашки турнир на Олимпијским играма 2024. у Паризу на програму је од 27. јула до 11. августа.

Систем такмичења на Олимпијским играма је промењен, па ће у Паризу 12 репрезентација бити подељене у три групе са по четири селекције. Пласман у четвртфинале ОИ избориће по две првопласиране репрезентације из три групе, као и две најбоље трећепласиране селекције.

четвртак, 20. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије