Читај ми!

Хангџоу домаћин Светског првенства клубова за одбојкашице

Светска одбојкашка федерација (ФИВБ) саопштила је да ће се Светско првенство клубова 2023. године у конкуренцији одбојкашица одиграти у Хангџоу, у Кини, од 13. до 17. децембра, уз учешће шест екипа.

У Кини ће играти две турске екипе: Вакифбанк Истанбул, за који игра Бјанка Буша, а у стручном штабу су Ђовани Гвидети, Саим Пакан и Ахметџан Ершимшек, чланови стручног штаба сениорки Србије, као и Сања Томашевић, некадашња репрезентативка, и Езачибаши Динавит Истанбул, за који играју Тијана Бошковић и Јована Стевановић.

Вакифбанк је актуелни првак Европе, а Езачибаши вицешампион Европе. Јужну Америку ће представљати шампион и вицешампион, Жердау Минас из Бело Хоризонтеа и Дентил Праја из Уберландије, а Азију виетнамски Спорт Центар 1 из Ханоја, победник Азијске Лиге шампиона и домаћин турнира, кинески Тијанђин.

Вакфибанк Истанбул из Турске је четири пута био победник Светског клупског првенства у конкуренцији одбојкашица. Езачибаши Витра Истанбул из Турске и Имоко Волеј Конељано из Италије су освојили 2 титуле, а по 1 титулу су освојили руски Динамо Казањ, азербејџанска Рабита Баку, турски Фенербахче Истанбул, италијански Ил Месађеро Равена, као и бразилски Солис Нестле, Леите Мока Сао Пауло и Садиа Сао Пауло.

недеља, 03. децембар 2023.
1° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке