Читај ми!

После победе над Чешком: У првом сету пала концентрација, у наставку играли своју игру

Одбојкашице Србије и селектор Гвидети задовољни су после победе над Чешком и новог пласмана у полуфинале Европског првенства. У првом сету пресудио пад концентрације, док су у наставку грешке смањене на најмању меру, а тим је играо своју игру, сматрају у српском табору.

Србија ће седми пут узастопно играти полуфинале на Европском првенству после победе над Чешком од 3:1, а у српском табору били су задовољни после утакмице.

"Најважнија је победа. Срећне смо што играмо ко зна које узастопно полуфинале. Жао ми је због првог сета, мислим да је требало утакмицу да завршимо у три сета, али дошло је до малог пада концентрације. Нисмо потценили противника, никада то не радимо, али нам је фалило мало енергије. Већ смо у наставку утакмице показали нашу игру. Задовољна сам како смо играли, све девојке су одрадиле добар посао. Било је тимски, добро, надам се да ће у полуфиналу бити исто", рекла је најбоља српска одбојкашица Тијана Бошковић.

Селектор Гвидети рекао је да није очекивао лаку утакмицу, али и да је задовољан како је његов тим одиграо у последња три сета.

"Био је то меч какав сам и очекивао. Чешка има тим који веома поштујем. Играју агресивно, Млејнкова је у сјајној форми. Нисам ни очекивао лаку утакмицу, сли сам истовремено срећан како смо играли други, трећи и четврти сет. Показали смо нашу игру, нашу снагу и што је најважније смањили смо број неизнуђених грешака. У првом сету смо нападали више од Чешке, али смо изгубили. Међутим, направили смо доста грешака на сервису и у игри. А кад се томе додају два, три аса која су нам пала - то је превише грешака. Када смо смањили број грешака, играли мо нашу утакмицу и задовољан сам како је тим одреаговао", рекао је Гвидети.

Србија у петак игра полуфинални меч, а противник је селекција Холандије. У другом полуфиналу састају се Италија и Турска.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво