Читај ми!

Маја Огњеновић за РТС: Радује чињеница да из утакмице у утакмицу играмо све боље

Одбојкашице Србије показале су још једну фантастичну игру на Европском првенству у Белгији. Победиле су у осмини финала у Бриселу селекцију Шведске са 3:0 у сетовима и пласирале се у четвртфинале.

Србија је овим тријумфом уписала шесту победу на Европском првенству, а капитен репрезентације Маја Огњеновић је истакла да су одбојкашице у свим сегментима игре биле на висини задатка.

"Као што смо се и припремали у овој фази такмичења нема лаког противника ни простора за било какво опуштање, колико год да Шведска не звучи као одбојкашка сила. Имају изузетну Изабелу Хак од које нам је претила највећа опасност, али смо успели и њу да зауставимо на прави начин. У свим елементима игре смо били на висини задатка. Добар сервис, претежно тактички, током целе утакмице, блок, одбрана, расположене све одбојкашице у нападу. Било је стварно уживање играти. Све више и више је наших навијача. То је чињеница која нас посебно радује. У среду очекујемо четвртфиналну утакмицу за коју ћемо имати један дан припреме. Мислим да морамо бити задовољни оним што смо данас приказали. Радује чињеница да из утакмице у утакмицу играмо све боље и надам се да ће тако бити до краја турнира", навела је Маја Огњеновић.

Бианка Буша је уписала седам поена против Шведске и констатовала да су одбојкашице дале све од себе како би изашле као победнице у осмини финала Европског првенства.

"Ушли смо у фазу такмичења где се испада, врло смо свесни тога. Данас смо дали све од себе, концентрисали смо се на блок и одбрану, што је заиста од првог поена све функционисало, тако да после тога није било никаквих проблема. Нама је све једно ко год да нам буде противник. Знамо да је четвртфинале један од најбитнијих мечева у овој фази такмичења. Очекујемо сигурно једну нашу добру игру, да покажемо шта знамо и у том случају нам не може нико ништа", рекла је Буша.

Либеро Србије Александра Јегдић обавила је велики посао у одбрани, а имала је чак 70 одсто успешности приликом пријема против Швеђанки.

"Мислим да је ово сада посебан део Европског првенства, јер сада знамо да се од овог момента испада, тако да смо се припремали јако добро, имали смо три дана за ову утакмицу. Знали смо да неће бити лако, јер имају једну од најбољих коректора на свету, сигурно да је међу три најбоља коректора. Било нам је јако битно да одрадимо добар посао у блоку и одбрани, што мислим да смо данас и показале. И јако смо срећне што смо од почетка меча наметнуле свој ниво игре и држале га до самог краја. Контролисали смо целу утакмицу и показали да играмо све боље и боље", изјавила је Јегдић.

Србија ће у четвртфиналу Европског првенства играти против Чешке која је била боља од Украјине. Меч је на програму у среду, 30. августа.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару