Читај ми!

Одбојкашице Србије након велике борбе са Американкама поражене на старту Лиге нација

Женска одбојкашка репрезентација Србије поражена је у првом колу Лиге нација од селекције Сједињених Америчких Држава, 3:2.

Неславно су започеле одбојкашице Србије такмичење у Лиги нација, након велике борбе поражене су од САД у пет сетова, 20:25, 25:19, 25:21, 21:25, 12:15.

Добро су ушле у меч изабранице Ђованија Гвидетија, међутим у другом делу првог сета екипа САД-а је направила серију од четири поена за 15:13. Американке су на крају одржавале разлику и успеле да освоје први сет.

Други сет је припао Србији понајвише због озбиљнијег приступа и разлике у игри из првог сета. Рано стечену предност Србија је крунисала изједначењем у сетовима 1:1.

Добар ритам игре Србија је показала и у трећем сету када је стигла до предности од 2:1, али селекција САД-а се није предала, већ успела да поравна резултат у сетовима 2:2.

У четвртом сету одбојкашице Србије нису биле на висини задатка када је реч о пријему. Одличним сервисима Американке су пореметиле Гвидетијеве изабранице и успеле да у своју корист приведу крају утакмицу.

Меч је решен у петом сету, а почетна разлика од 4:0 за Америку коштала је Србију првог тријумфа у Лиги нација.

Најефикаснија одбојкашица у редовима Србије била је Ана Бјелица са 19 поена, док је Бјанка Буша успела да упележи четири поена мање. 

У тиму САД-а Андреа Друс је уписала 25, а Ејвери Скинер 19 поена.

Србија ће другу утакмицу у Анталији одиграти у четвртак, 1. јуна против Турске од 19.00.

субота, 20. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво