Читај ми!

Гвидети пред Лигу нација: Србија жели да побеђује на сваком такмичењу

Нови селектор женске одбојкашке репрезентације Ђовани Гвидети рекао је пред старт Лиге нација да Србија увек игра да побеђује на сваком такмичењу, али је истовремено најавио и подмлађивање државног тима.

Гвидети је стигао на окупљање репрезентације Србије после освајања титуле у Лиги шампиона са турским Вакифбанком.

"Завршена је сезона са Вакифбанком, сад ме чекају нови изазови. Срећан сам што сам овде, импресиониран сам нивоом одбојке који сваки дан видим на тренингу у Београду - почео је Гвидети излагање на конференцији за медије која је одржана у Београду.

"Изазов пред нама је велики јер Србија увек игра да побеђује на сваком такмичењу. То је прича слична Вакифбанку, тако да сам навикао на то. Мотивисан сам, нови тим, нове играчице, нови град, нова репрезентација", додао је Гвидети.

Осврнуо се и на оно што је протекла два дана радио са српским одбојкашицама.

"Срећан сам оним што видим сваки дан, ниво је висок, чак су и младе девојке изузетно талентоване. Боље је од оног што сам очекивао. Полазна тачка је добра, став је невероватан. Задовољан сам свиме", истакао је Италијан.

Најавио је Гвидети да ће списак за први турнир Лиге нација саопштити у суботу, али је истакао да би прилику могле да добију и млађе играчице.

"Неке од њих ће добити шансу. Лига нација је важна у смислу олимпијских квалификација, морамо да водимо рачуна о резултату, али пробаћу неке играчице, видео сам много потенцијала и желим да их видим на терену", додао је Гвидети.

Прве утакмице ће пропустити Маја Огњеновић, Јована Стевановић и Тијана Бошковић.

"Стевановић ће бити у Бразилу и Кореји, док ће Тијана и Маја бити у Кореји и надам се на финалном турниру", потврдио је Гвидети.

Србија ће у Анталији играти против Сједињених Америчких Држава, Турске, Пољске и Канаде.

"Желимо на финални турнир, Србија жели да свако такмичење заврши на победничком постољу, трудићу се да изаберем девојке које су у најбољој форми за овај турнир. Турска на домаћем терену увек игра добро, сад имају и Варгас. САД је и са промењеним саставом јак тим. Пољска је незгодна. На крају имамо и Канаду, која је играла добро прошле године. Имаћемо само један или два лака меча ове сезоне", опрезан је Гвидети.

Истакао је нови селектор да ће се сваком мечу приступити максимално озбиљно, с обзиром на то да ће сваки меч бити важан за светску ранг листи.

"Сваки тим ће покушати да освоји што више поена. Овај нови систем не дозвољава да испуштате бодове. Ми смо први на листи, тако да ако губимо - губићемо много, ако побеђујемо - добијаћемо мало. Није битно да ли смо први или други, већ међу првих пет или шест, јер не знамо шта може да се деси у квалификацијама за Олимпијске игре", додао је Италијан.

Прошле године Србија је у Лиги нација освојила бронзу без Тијане Бошковић и Маје Огњеновић.

"Свака сезона је другачија, нова прича. Одбојка није математика, нема гаранција. Али је важно за самопоуздање играчица. Девојке се не боје ничега, знају да могу да играју добро у било којим условима. Срећан сам да имају самопоуздања", закључио је Гвидети.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво