Читај ми!

Ништа од злата за Србију, Француска освојила Светску лигу

У финалу Светске лиге у Рио де Жанеиру, Француска је савладала Србију са 3:0 (25:19, 25:21, 25:23). Пети пут измиче злато у Светској лиги. Атанасијевић најбољи коректор а Лисинац један од довојице најбољих средњих блокера на турниру.

Одбојкашка репрезентација Србије окитила се сребром у Светској лиги, пошто је у финалу у Рио де Жанеиру, поражена од Француске са 3:0 (25:19, 25:21, 25:23).

Французи су добро почели меч, повели су са 5:0, али су одбојкаши Србије успели да изједначе на 7:7. Француска је наставила са добром игром, али и да користи грешке противника, па је на први технички тајм-аут отишла са пет поена предности, 16:11.

"Триколори" су углавном чували ту предност, Александар Атанасијевић је успео да смањи на 16:19, али је Антоан Рузије чувао предност свог тима. Марко Подрашчанин је добром игром у блоку држао Србију у игри, али је екипа Николе Грбића правила много грешака, посебно приликом сервиса, што су Французи искористили и повели у мечу.

Одбојкаши Србије су предвођени Атанасијевићем повели у другом сету са 4:2, али је Француска захваљујући Нгапету преокренула на 5:4. Србија је затим успела да стекне два поена предности (10:8), али су Французи поново стекли предност и поенима Леруа отишли на други технички тајм-аут са 16:14.

Француска је играла добро у блоку и пољу, а после "челнџа" који је тражила после једног смеча, повела је са 23:19 и лако привела сет крају за вођство од 2:0.

Одбојкаши Србије су заиграли нешто боље у трећем сету, преко Николе Ковачевића и Драгана Станковића повели су са 8:6, али су поново дозволили Французима да преокрену на 10:9.

"Триколори" су предвођени Леруом повели са 16:14, али је Ковачевић блоком успео да изједначи на 16:16. После добрих сервиса Старовића Србија је повела са 20:17, а затим је Грбићев тим имао и вођство од 22:18, али су Французи након тога, пре свега одличним сервисима Нгапета серијом од 4:0 изједначили.

Французи су затим имали много среће, пошто је лопта приликом сервиса Леруа погодила сајлу и пала одмах испод мреже на половину српске екипе за вођство од 24:23, након чега је Француска искористила прву меч лопту за прво злато у Светској лиги.

То је пето сребрно одличје државног тима у Светској лиги, где још има и три бронзе. Француска је први пут освојила трофеј, након једне сребрне медеље.

Треће место у овогодишњој 26. Светској лиги освојили су одбојкаши САД савладавши селекцију Пољске такође са 3:0 (25:22, 25:23, 25:23).

Појединачне награде:

МВП: Ервин Нгапет (Француска)
Најбољи коректор: Александар Атанасијевић (Србија)
Блокери: Срећко Лисинац (Србија) и Максвел Холт (САД)
Техничар: Бењамин Тоњути (Француска)
Примачи: Ервин Нгапет (Француска) и Михал Кубијак (Пољска)
Либеро: Павел Заторски (Пољска)

Овако је протекао меч: 

18.00 - Крај, Француска је освојила Светску лигу, победом над Србијом у финалу - 3:0. 

17.44 - Французи имају предност 16:14. 

17.30 - Почиње трећи сет. 

17.24 - Други сет је Француска освојила резултатом 21:25. 

17.10 - Други технички тајм-аут, Французи су асом дошли до предности 16:14. 

17.03 - На почетку другог сета, српски одбојкаши много бољи на сервису, резултат је 7:7.

16.55 - Готов је први сет, Француска води са 1:0 (19:25). Девет сервис грешака српских репрезентативаца у првом сету, наспрам две које су направили Французи.

16.43 - Технички тајм-аут, Французи имају предност од пет поена.  

16.38 - После почетних 5:0 за Французе, сада је резултат 7:7. 

16.30 - Почео је меч. Бољи почетак Француза, који воде са 3:0, што је натерало Николу Грбића да затражи тајм-аут. 

16.25 - Играчи су на терену. Ускоро почиње финале. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару