Читај ми!

Одбојкаши Србије бољи од Аустралије

Одбојкашка репрезентација Србије победила је у Новом Саду селекцију Аустралије са 3:0 у сетовима (31:29, 27:25, 25:19), у првој утакмици четвртог викенда Прве дивизије Групе А у Светској лиги.

Најефикаснији у редовима Србије био је Александар Атанасијевић са 19 поена, Марко Ивовић је уписао 17, док је Урош Ковачевић поенитирао 12 пута. У пораженој екипи најбољи су били Пол Сандерсон са 13 и Линколн Александер Вилијамс са поеном мање.

Славила је Србија максималним резултатом против Аустралије, али теже него што резултат показује.

Аустралијанци су приказали добру и борбену игру, у којој су задавали много мука изабраницима Николе Грбића, који опет, када је било најпотребније, били на висини задатка и максимално концентрисани у одлучујућим тренуцима и заслужено су освојили нова три бода.

У првом сету, Србија је имала предност, али је Аустралија у финишу успела да изједначи на 17:17. Уследила је игра поен за поен, да би Србија стигла прва до сет лопте (24:23). Није Србија искористила своје две шансе, а затим ни Аустралија две сет лопте, да би на крају Србија реализовала четврту сет лопту за 31:29 за вођство од 1:0.

У другом сету се, такође, водила изједначена борба да би у другом делу сета Аустралија повела са 17:16, па 19:17, а Србија успела да изједначи на 19:19, па затим и поведе са 21:20 и 23:21. Чинило се тада да ће Србија рутински завршити сет, али су Аустралијанци играли фантастично у одбрани и успевали да се одбране чак и када се чинило да им нема спаса. Изједначила је Аустралија на 23:23, а Србија затим успела преко Ивовића да реализује другу сет лопту за 26:24 и вођство од 2:0 у сетовима.

У трећем сету, Србија је имала благу предност, а Аустралија је наставила са добром игром, посебно у одбрани. Србија отпор ривала сломила у финишу, када је повела са 21:17, а затим сет завршила са 25:19 и меч са 3:0.

Други меч између Србије и Аустралије игра се у суботу у Београду од 20.00 у хали Пионир.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару