Поход на Светску лигу креће из Бразила

Одбојкаши србије играју у Бело Oризондтеу против домаћина Бразила први меч овогодишњег циклуса Светске лиге. Први сусрет првог викенда А групе игра се од 19.00 часова. Други меч игра се у недељу од 13.00. Директан пренос мечева је на нашем Другом програму.

 

Одбојкаши Србије спремни су за напад на највиши пласман у Светској лиги. У Бразил су отпутовали са намером да се врате са обе победе. Свесни су да је пут до зацртаног циља трновит. Дуели са Бразилцима послужиће нашој селекцији и као финално уигравање пред старт Европских игара у Бакуу.

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић рекао је да његова екипа није максимално уиграна, али да ће у предстојећим утакмицама са Бразилом у Светској лиги ићи на обе победе.

Пут Бразила отишла су четрнаесторица играча. Селектор је навео да ће се Константин Чупковић и Милан Катић после утакмица у Бразилу прикључити селекцији која се припрема за Европске игре у Бакуу, док ће се сениорима у Италији за утакмице другог викенда, прикључити Никола Ковачевић и Немања Петрић.

Бразилцима ће се супротставити:

Техничари: Никола Јововић (Монца) и Алекса Брђовић (Белхатов).

Коректори: Александар Атанасијевић (Перуђа) и Саша Старовић (Латина).

Либера: Никола Росић (Томис Констанца) и Невен Мајсторовић (Партизан).

Блокери: Драган Станковић и Марко Подрашчанин (Лубе Треја), Срећко

Лисинац (Белхатов) и Александар Околић (Црвена звезда).

Примачи: Урош Ковачевић (Модена), Марко Ивовић (Асеко Решовија),

Константин Чупковић (Бидгошћ) и Милан Катић (Војводина).

Репрезентација Србије ће 18. пут наступити у Светској лиги, до сада је освојила четири сребрне медаље (2003, 2005, 2008. и 2009.) и три бронзе (2002, 2004. и 2010.).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару