Читај ми!

Грбић: Даћу све да се вратимо у светски врх

Надам се да ће моје најбоље бити довољно добро да репрезентацију вратимо у светски врх, рекао је нови селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић.

Нови селектор мушке одбојкашке репрезентације Никола Грбић рекао је да ће учинити све да национални тим под његовим вођством настави да ниже успехе попут оних док је са капитенском траком предводио екипу на терену.

"Надам се да ће моје најбоље бити довољно добро да репрезентацију вратимо у светски врх. Имамо довољно добрих и квалитетних момака на свакој позицији и велике су шансе да будемо конкурентни на свим такмичењима. Оно што могу да обећам јесте да ћемо дати све од себе, а терен ће показати да ли ће то бити довољно", рекао је Грбић на званичној презентацији.

Он је истакао да долазак на клупу Србије представља велику част, али пре свега обавезу због односа који има према репрезентацији.

"Љубав према репрезентацији и државном дресу, брату и мени пренео је отац који је био капитен селекције која је освојила прву медаљу. Играње за Србију Владимиру и мени било је нешто што се подразумева и за шта смо живели. Та љубав никад није престала да јењава и моје срце је увек било овде. Надао сам се да ћу се једног дана вратити, али нисам да ће бити тако брзо, после само седам месеци", рекао је Грбић.

Грбић је рекао да још увек није комплетирао стручни штаб, али да ће му у раду помагати познати италијански тренер Камило Плачи, Саша Јоксимовић, доктор Љубан Мартиновић и Ласло Лукач.

Председник Одбојкашког савеза Србије (ОСС) Александар Боричић изразио је задовољство због повратка млађег од браће Грбић у најбољу селекцију Србије.

"Неизмерно смо срећни јер ће Грбић бити селектор, али и свесни колико је тежак задатак пред њим. Знамо колико је био успешан, а познавајући га сигурно ће желети да буде још бољи у новој улози. Желимо поново да будемо олимпијски победници на неком од наредних турнира", изјавио је Боричић и уручио Грбићу тренерку репрезентације.

Боричић је рекао да се Грбић без поговора одазивао позиву Србије и када је био повређен, као и да је био најактивнији члан.

Представљању Николе Грбића присуствовао је и његов брат Вања, актуелни потпредседник ОСС, затим државни секретар за спорт Предраг Перуничић, председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар и многи други из света спорта и одбојке.

Грбић је био дугогодишњи капитен репрезентације Србије, са којом је освојио 19 медаља, међу којима су злато на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. и првенство Европе 2001, 1997. је проглашен за најбољег играча Европе, док је 2013. године примљен у "Одбојкашку алеју славних" у пољском Миличу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару