Читај ми!

Нови Сад домаћин јубиларног 50. Купа Србије

Освајач јубиларног 50. Купа Србије у одбојци биће познат за неколико дана. Нови Сад је домаћин завршнице Купа. У првом полуфиналу играће Партизан и Раднички из Крагујевца, док се бранилац трофеја Црвена звезда састаје са домаћином Војводином.

Завршни турнир јубиларног 50. Купа Србије за одбојкаше одржаће се за викенд у малој сали СПЦ "Војводина" у Новом Саду, а највеће шансе за освајање трофеја има тренутни лидер шампионата Партизан.

У првом полуфиналу у суботу играће Партизан и Раднички из Крагујевца (16), док се бранилац трофеја Црвена звезда састаје са домаћином Војводином (18.30).

Капитен Војводине Вељко Петковић обећао је да ће Нови Сад бити добар домаћин завршног турнира.

"Чињеница да смо домаћини турнира ставља нас у неку врсту обевезе да га и освојимо. Очекујем узбудљиве утакмице, Партизан је благи фаворит с обзиром на досадашње партије у шампионату, али тражићемо своју шансу", рекао је Петковић на заједничкој конференцији за медије у просторијама Одбојкашког савеза Србије (ОСС).

Тренер Новосађана Страхиња Козић истакао је да у граду влада велико интерсовање и да очекује испуњену малу дворану Спенса.

"Желимо да после две године вратимо трофеј у Нови Сад. Неће бити лако, Партизан игра добро, без пораза су, Звезда брани трофеј, биће занимљиво у полуфиналу, а надам се и финалу. Екипа се налази у добром ритму, момци су сјајно радили и са великим нестрпљењем чекамо да турнир почне", рекао је Козић.

Први пут на завршном турниру учествоваће екипе које су освајала национални Куп. Рекоредер је Војводина са 13 трофеја, Звезда има 12, Партизан седам, док је Раднички једини трофеј освојио 2008. године.

"Добили смо најтежег противника. Није лако играти против Војводине у Новом Саду, међутим не идемо са белом заставом на завршни турнир. Тражићемо шансу у борбености, која је била наш адут у претходним годинама када смо освајали овеј трофеј", рекао је тренер Звезде Драган Кобиљски.

Капитен црвено-белих Максим Буцуљевић позвао је љубитеље одбојке да дођу у што већем броју, јер се очекују узбудљиви мечеви.

"Надам се да ће утакмице бити занимљиве, извукли смо најтежег могућег противника. Играли смо неколико узбудљивих утакмица против Војводине и победили, очекујем да тако буде и сада. Надам се да ћемо на терену показати да смо бољи", рекао је Буцуљевић.

Тренер Партизана Владимир Васовић поручио је да његова екипа спремно дочекује дуел са Радничким из Крагујевца.

"Играмо добро током целе године, показали смо да можемо да играмо на нивоу. Пут до полуфинала је био тежак, играли смо против Новог Пазара и Инђије", рекао је Васовић.

Капитен Партизана Иван Костић ипак, сматра да његов тим није фаворит да подигне први трофеј у сезони.

"Куп је такво такмичење где имате једну или две утакмице, може да наиђе лош дан или слаба форма. Партизан нема традицију освајања Купа, надам се да ће се то променити и да ћемо донети трофеј у Хумску", рекао је Костић.

Представници медија остали су ускраћени за очекивања из табора Радничког. Крагујевчани су на време кренули на заједничку конференцију, али су изостали због застоја на ауто-путу.

Финале је на програму у недељу од 18 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару