Читај ми!

Србија домаћин школског СП у одбојци

Србија ће 2016. године бити домаћин Светског школског првенства у одбојци, највеће глобалне манифестације у школском спорту, на којој ће се такмичити 64 екипе из 32 земље. Како је саопштило Министарство омладине и спорта, на Првенству ће учествовати 768 ученика средњих школа рођених између 1996. и 1998. године и биће одиграно 448 утакмица у 12 београдских спортских сала.

Тим поводом, делегација Међународне федерације за школски спорт ових дана борави у Београду да би се уверила у добар ток припрема за такмичење.

"Веома смо срећни што је Србија домаћин овог такмичења, јер сте спортска земља и земља одбојке. Ово је амбициозан пројекат, одбојкашко такмичење је наш највећи догађај. Из свега што смо видели, сигурни смо да ће првенство бити организовано на највишем нивоу.

Захвални смо Влади Србије и Министарству омладине и спорта што су стали иза овог пројекта", поручио је генерални секретар ИСФ-а Јан Каплан на данашњем радном састанку са председником Савеза за школски спорт Србије Жељком Танасковићем и шефом кабинета министра омладине и спорта Уном Павловић.

Танасковић је истакао да је предстојеће такмичење прилика да се Србија још једном докаже као добар домаћин великих међународних такмичења.

"Током организације трудићемо се да обухвате што више младих, не само оних који тренирају одбојку, већ ћемо деци дати шансу да се и као волонтери, водичи и кроз друге функције у такмичењу упознају с предностима које носи бављење спортом", рекао је Танасковић.

Павловићева је подсетила да је развој школског спорта један од приоритета у раду Министарства омладине и спорта и истакла да ће у оквиру својих могућности пружити сву подршку да Светско школско првенство у одбојци буде организовано на најбољи начин.

На Првенству ће се такмичити 64 екипе из 32 земље, учествоваће 768 ученика средњих школа рођених између 1996. и 1998.године и биће одиграно 448 утакмица у 12 београдских спортских сала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару