Терзић задовољан: Добро је што следи дан паузе

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је после победе над Казахстаном да је задовољан игром и да ће његовом тиму добро доћи дан паузе пред одлучујуће мечеве са селекцијама САД и Русије.

Српске одбојкашице славиле су данас у Верони убедљиво са 3:0 у сетовима и приближиле се пласману у трећу фазу светског шампионата у Италији.

"Неке ствари одрадили смо максимално добро на терену. Није то било пуном снагом што се тиче сервиса и напада, али није ни било потребе. Била нам је потребна ангажованост у блоку и одбрани, јер тим Казахстана игра брзо, посебно када добро прими сервис. Можемо да будемо задовољни приказаном игром", рекао је Терзић.

Петак је на првенству слободан дан, а преостале мечеве друге фазе такмичења Србија игра у суботу од 17 сати против САД и у недељу у истом термину против Русије, такође у Верони.

"Одбојкашице САД највише су показале на овом Светском првенству. Можда су и главни фаворити за освајање златне медаље, међутим, ми воилимо да играмо такве утакмице. Дан одмора добро ће нам доћи да се залече неке повреде и припремимо се за тај меч, који пуно значи, али ништа неће бити изгубљено ако из њега изађемо и као поражени", закључио је Терзић.

Најефикаснија у тиму са 12 поена била је Бранкица Михајловић, која је оценила да Казахстан као екипа ипак може да парира Србији.

"Показале смо респект према њима, иако не припадају нашем квалитету. Поштовали смо све што нам је речено на састанку, задржали смо концентрацију и добро ће нам доћи дан паузе пред најтеже противнике на шампионату", рекла је Михајловићева.

Она је додала да национални тим мора против селекција САД и Русије да иде на све или ништа уколико жели да прође у трећу фазу такмичења.

"Те две репрезентације су испред нас на светској ранг листи, али нећемо изаћи на терен и чекати да нас победе. Даћемо све од себе и покушати да направимо изненађење", поручила је Михајловићева.

Јована Бракочевић сматра да је меч против Казахстана одигран на високом нивоу.

"Било је осцилација, али то је нормално, с обзиром на проитивника и њихову чудну игру и укрштања. Екипа САД је незгодан противник, далеко озбиљнији од ових са којима смо се састајали до сада и добро ће нам доћи дан паузе“, рекла је Бракочевићева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару