Читај ми!

Србија преслишала Казахстан

Одбојкашице Србије убедљиво су савладале Казахстан са 3:0 (25:13, 25:15, 25:20) у другом мечу друге фазе Светског првенства у Италији. Предстоје одлучујући мечеви за пласман у трећу фазу такмичења против селекција САД, у суботу, и Русије, у недељу.

Женска одбојкашка репрезентација Србије победила је у Верони Казахстан са 3:0 у сетовима (25:13, 25:15, 25:20), у утакмици Другог кола Групе Ф на Светском првенству у Италији. Одбојкашице Србије сада имају четири победе и пораз, а Казахстан је претрпео свих пет пораза.

Србија је лако добила први сет, од почетка је стекла велико вођство, на први технички тајм-аут отишла је са четири поена предности, а на други вођством од 16:10, а до краја сета је увећала предност.

Казахстан је на почетку другог сета заиграо боље, али је Србија појачала и преко Маје Огњеновић, Бранкице Михајловић и Милене Рашић поново стекла предност и за око 45 минута игре повела са 2:0 у сетовима.

У трећем сету је било неизвесније, Казахстан је водио, али је екипа Зорана Терзића средином сета поправила игру за преокрет и вођство од 16:13. Српске одбојкашице су до краја сачувале предност, а Рашићева је искористила прву меч лопту за максималну победу.

Петак је на Светском првенству слободан дан. Србија у суботу од 17 часова игра против селекције САД, а у недељу у истом термину против Русије.

Ток меча:

18.08 - Одбојкашице Србије решиле су и трећи сет у своју корист, 25:20. Након убедљиво добијена два сета, наше одбојкашице опуштено су ушле у трећи. Казахстанке то користе и на првом техничком тајм-ауту воде са 8:4. 

Наше се буде и до друге паузе преокрећу резултат и воде са 16:13. Потом рутински приводе меч крају до коначних 25:20 у трећем сету.

17.43 - Наше одбојкашице освајају и други сет – 25:15. На старту сета боље су се снашле противнице, успеле су и да поведу – 6:4. Међутим, наше брзо враћају на своје место, до првог техничког тајм-аута воде са 8:7. Настављају да повећавају предност и на другој паузи воде са 15:12. Као и у првом сету, до краја дозвољавају противницама само три поена – 25:15.

17.17 - Први сет припао је нашим одбојкашицама 25:13. Од самог старта одбојкашице Србије су наметнуле темпо, предност је константно расла, на првом техничком тајм-ауту водиле су 8:4. Наставиле су да ломе противнице и на другој паузи имале предност од 16:10. До краја сета противнице су освојиле само три поена. 

17.00 - Почео је меч између Србије и Казахстана.

16.55 - Након интонирања химни очекујемо почетак меча.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару