Читај ми!

Србија боља од Холандије у сјајном мечу!

Србија - Холандија 3:0 (25:22, 25:23, 25:23). Женска одбојкашка репрезентација Србије победила је у Верони селекцију Холандије за 3:0 у сетовима. Наше одбојкашице биле су концентрисаније у финишу сва три сета и тако оствариле врло важан тријумф.

Одбојкашкице Србије победом су започеле другу фазу такмичења на Првенству света у Италији, савладавши у Верони селекцију Холандије са 3:0 у сетовима (25:22, 25:23, 25:23).

Изабранице селектора Зорана Терзића још једном су оправдале очекивања и забележиле укупно пету победу на Шампионату, где су претходно у првој фази поражене једино од олимпијског шампиона Бразила.

На данашњој утакмици српски тим је играо са повременим осцилацијама, али је све надокнадио огромном жељом и трудом који се вишеструко исплатио у тренуцима када је "зашкрипало".

Први сет отворен је "млаком" игром, Холанђанке су то искористиле и стекле пет поена предности (18:15), али су се Српкиње правовремено тргле и успедио је велики преокрет.

Тијана Бошковић, Милена Рашић и Јелена Николић потрудиле су се за победнички ритам и заслужено вођство у сетовима.

У наставку занимљиве борбе виђена је слична ситуација, с тим да су Српкиње водиле на почетку сета, потом застале, међутим, смогле су снаге да надокнаде четири поена мањка и направе нови преокрет за 2:0.

Најнеизвесније било је у трећем сету, када је затајио блок српског тима, а Холанђанке одржавале предност од два до три поена.

Ипак, Терзићеве изабранице биле су упорне, постојане и концентрисане као и у претходном делу сусрета и након неизвесне, до краја изједначене борбе успеле су да коначно сруше даљи отпор противница за велику и заслужену победу.

Овим успехом српске одбојкашице преузеле су треће место у групи са скором 3-1, иза селекција САД и Бразила, које имају 3-0.

Наредну утакмицу Србија игра сутра против Казахстана од 17 сати, такође у Верони.

Терзић: Свака част девојкама 

Селектор Србије Зоран Терзић рекао је да је његова екипа на врхунском нивоу одиграла завршнице сва три сета и показала да је велика.

"Знали смо да ће бити тешко, Холандија на турниру игра веома добро, а данас су то показали. Већа доза искуства коју наша екипа има је пресудила да завршнице одиграмо на врхунском нивоу. Холандија није могла да нам парира", рекао је Терзић.

"Уз сву моју љутњу током утакмице за лаке поене које смо губили, морам да одам признање девојкама јер смо наше најбоље поене одиграли у завршницама сетова. То је одлика великих екипа и на томе им честитам", додао је он. 

Овак је текао меч: 

18.32 - Крај меча, Србија - Холандија 3:0! Као и прва два сета, наше играчице имале су више концентрације у финишу сета који су добиле са 25:23 и укупну победу од 3:0.

18.00 - Сличан сценарио виђен је и у другом сету, после непрекидног вођства Холанђаки српске одбојкашице преокрећу резултат и освајају други сет са 25:23!

17.26 - Нaкон великог преокрета, Србија осваја први сет са 25:22!

17.00 - Почео је меч између одбојкашица Србије и Холандије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару