Читај ми!

Терзић: Мотиви понекад и спутавају

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да је упркос поразу од Бразила – његов тим показао да може да игра на врхунском нивоу. Српске одбојкашице су у сјајној представи изгубиле са 3:1, у последњем, 5. колу Б групе првенства света у Италији.

Упркос поразу од олимпијских шампионки, селектор репрезентације Србије је, анализирајући утакмицу, изразио задовољство игром екипе и пласманом у наредну фазу такмичења.

"Било је доста мотива, можда код неких одбојкашица и превише, па их је то спутало. Играли смо у неким фазама заиста добро, пружили снажан отпор Бразилу и били близу да направимо изненађење. Због неких ситница нисмо успели, али показали смо да можемо да играмо на врхунском нивоу и са врхунским екипама", рекао је Терзић.

Најефикаснија у српском тиму била је 17-годишња Тијана Бошковић, док је Бранкица Михајловић постигла 15 поена.

"У неку руку имале смо победу. На почетку трећег сета имале смо предност од четири-пет поена, међутим, дошло је до пада концентрације, не знам због чега. Ситнице су одлучивале у четвртом сету, играле смо добро као тим и најбитније је да подижемо игру. Надам се бољим партијама у Верони", поручила је Михајловићева.

Женска одбојкашка репрезентација Србије после пораза од Бразила заузела је друго место у Б групи првенства света у Италији, па ће у новоформирану Ф групу друге фазе такмичења пренети пет бодова.

Изабранице селектора Зорана Терзића први меч у Ф групи играју у среду, 1. октобра у Верони од 17 сати против Холандије, а потом следе дуели у истом термину против Казахстана (четвртак), САД (субота) и Русије (недеља).

Табела Ф групе:

1. САД 3 3 0 9:1 9

2. Бразил 3 3 0 9:3 8

3. Русија 3 2 1 7:4 6

4. Србија 3 2 1 7:6 5

5. Холандија 3 1 2 4:6 3

6. Бугарска 3 1 2 5:8 3

7. Турска 3 0 3 5:9 2

8. Казахстан 3 0 3 0:9 0

Учесници Е групе су Кина (8 бодова), Италија (7), Доминиканска Република (6), Јапан (5), Белгија (3), Хрватска (3), Азербејџан (2) и Немачка (2).

Пласман у трећу фазу Светског првенства избориће по три селекције из обе групе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару