Читај ми!

Србија поражена од Бразила

Женска одбојкашка репрезентација Србије изгубила је од селекције Бразила са 3:1 (24:26, 25:21, 25.19, 25:23), у последњем 5. колу Б групе првенства света у Италији. Изабранице селектора Зорана Терзића раније су обезбедиле пласман у другу фазу шампионата, а претрпеле су први пораз након што су славиле против Турске (3:1), Бугарске (3:2), Камеруна (3:0) и Канаде (3:1).

Дуел у Трсту који је одлучивао победника групе донео је сјајну одбојку и протекао је у великој и занимљивој борби. Српске одбојкашице јесу поражене, али Терзић може да буде задовољан оним што екипа приказала на утакмици са фаворизованим олимпијским шампионкама.

То се посебно односи на почетак меча, када је Србија играла изванредно и заслужено освојила први сет. Виђено је много ефектних поена и спектакуларних потеза, све је функционисало готово беспрекорно, а блистале су Бранкица Михајловић и млада Тијана Бошковић, за чије смечеве и блокове противнице нису имале решења.

Била је то најава да би репрезентација Србије могла до подвига и прве победе над Бразилом до сада, међутим, фантастични састав Јужноамериканки стабилизовао је редове и у наставку преузео иницијативу.

Објективно квалитетнији тим Бразилки одиграо је у "свом елементу", српске одбојкашице до краја сусрета играле су ангажовано и повремено претиле преокретом, а у четвртом сету умало нису режирале драматичан завршетак утакмице.

Међутим, понестало им је снаге и концентрације против изузетно снажног ривала, па је Бразил спречио одигравање петог сета.

У осталим мечевима кола Турска је победила Камерун са 3:0 (25:18, 25:18, 25.12), а Бугарска је истим резултатом била боља од Камеруна - 3:0 (25:17, 25.16, 25.18).

Табела: Бразил 5-0, Србија 4-1, Бугарска 3-2, Турска 2-3, Канада 1-4, Камерун 0-5.
Пласман у другу фазу избориле су одбојкашице Бразила, Србије, Бугарске и Турске. Србија ће први меч у новормираној Ф групи друге фазе такмичења одиграти у среду, 1. октобра од 17 сати против Казахстана.

Терзић: Мотиви можда спутали поједине играчице

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да је упркос поразу од Бразила његов тим показао да може да игра на врхунском нивоу.

"Било је доста мотива, можда код неких одбојкашица и превише, па их је то спутало. Играли смо у неким фазама заиста добро, пружили снажан отпор Бразилу и били близу да направимо изненађење. Због неких ситница нисмо успели, али показали смо можемо да играмо на врхунском нивоу и са врхунским екипама", рекао је Терзић.

Најефикаснија у српском тиму била је 17. годишња Тијана Бошковић, док је Бранкица Михајловић постигла 15 поена.

"У неку руку имале смо победу. На почетку трећег сета имале смо предност од четири-пет поена, међутим, дошло је до пада концентрације, не знам због чега. Ситинице су одлучивале у четвртом сету, играле смо добро као тим и најбитиније је да подижемо игру. Надам се бољим партијама у Верони", поручила је Михајловићева.

Ток меча:

22.06 -  Бразилке добијају и четврти сет са 25:23 и решавају меч у своју корист. Велика борба и у четвртом сету. На првом техничком тајм-ауту наше су водиле са 8:7. Поново је уследио одличан период игре противница , које на другој паузи воде са 16:12. 

Када су противнице повеле са 21:15, крај је био близу. Ипак наше се успевају да се врате и фантастичном серијом изједначе на 21:21. У неизвесном финишу противнице су имале више снаге и добијају четврти сет са 25:23. 

21.31 -  Трећи сет добијају Бразилк, убедљиво 25:19. До првог техничког тајм-аута било је неизвесно, 8:7 за Бразил. У наставку нападнута је Брижитка Молнар сервисом, константно су све противнице сервирале на њу. То је донело предност противницама које су повеле са 12:7. Потом су наше остале без игре.

Поремећен пријем донео је проблеме у нападу и на другој паузи бразилке воде са 16:9. Потом су наставиле да увећавају предност и стигну до седам сет лопти - 24:17. Наше успевају да одбране две, мало уђу у ритам, али противнице завршавају сет у своју корист 25:19.

21.00 - Други сет припао је Бразилкама 25:21. Велика борба се наставила. Бразилке долазе до предности од 5:3, наше успевају да узврате и на првом техничком тајм-ауту воде са 8:6. Серија противница од четири поена и сада оне воде са 10:8. Ипак, наше успевају да преокрену резултат и на другом техничком тајм-ауту воде са 16:15.

Преломни моменат сета десио се при резултату 17:17. Бразилка на сервису шаље лопту у аут, међутим судије из њима знаног разлога додељују поен противницама. Селектор Терзић видно изнервиран улази у расправу са другим судијом, међутим није било промене резултата. Противнице коресте деконцентрисаност у игри наше екипе и веома лако решавају сет у своју корист са 25:21.

20.30 - Одбојкашице Србије добиле су први сет против Бразилки са 26:24. Одлично су кренуле наше одбојкашице. Експресно долазе до предности од 6:1. Међутим, Бразилке се буде везују четири поена и смањују на 6:5. Ипак, наше девојке на првом техничком тајм-ауту воде са 8:6. Противнице потом преузимају иницијативу и прелазе у вођство, 11:9, које одржавају до друге паузе - 16:14. 

Настављена је велика борба у првом сету. Наше девојке успевају да надокнаде предност противница и поведу са 19:18. Потом обе екипе у серијама освајају по два поена, да би Бразилке прве стигле до сет лопте 23:24. Наше се не предају, успевају да преокрену и стигну до сет лопте, 25:24, користе је и добијају први сет са 26:24.

 20.00 - Почео је меч између Србије и Бразила.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару