Читај ми!

Србија боља од Канаде

Србија - Канадa 3:1 (25:7, 26:28, 25:21, 25:15). Женска одбојкашка репрезентација Србије савладала је Канаду у четвртом колу Групе Б на Светском првенству у Италији. Селектор Зоран Терзић рекао да његова екипа не сме да губи ритам у утакмицама. Знале смо да ћемо победити, али уместо да одиграмо максимално, играли смо опуштено, признаје Маја Огњеновић.

Одбојкашице Србије наставиле су такмичење на Светском првенству у победничком ритму, пошто су у Трсту у мечу четвртог кола Б групе савладале Канаду са 3:1 (25:7, 26:28, 25:21, 25:15).

Изабраницама Зорана Терзића то је била четврта победа на турниру у Италији.

Српске одбојкашице сутра у последњем колу прве фазе такмичења имају најтежи испит, пошто ће им од 20 сати ривал бити олимпијски шампион Бразил.

Селектор Зоран Терзић рекао је да његова екипа не сме да губи ритам у утакмицама са слабијим противницама.

"Није само питање бодова са данашње утакмице или не. У питању је то да екипа после три дана ако не игра пуном снагом губи свој ритам који је имала...То може да буде опасно за наставак такмичења", рекао је Терзић после меча.

"Девојке су то схватиле и одиграле први сет као што смо се договорили. После тога се видело да после тог сета није било мотива и енергије који је потребан на терену. Ово је Светско првенство, није пријатељски турнир. Свака утакмица значи и због утакмице и због оног после. Надам се да нам се то неће олупати у главу, али ево три дана нисмо одиграли како треба", додао је селектор.

Србија има четири победе, а у недељу је чека дуел са Бразилом, олимпијским побендиком и једним од главних кандидата за злато.

"Сигурно је да нам неће недостајати мотива и жеље, то је екипа која је у најужем кругу за освајање Светског првенства. Сви знамо шта представљају у одбојци. Надам се да неће бити страха, да ћемо играти нашу најбољу утакмицу до сада на СП. Надам се да ћемо узети неки бод, али, ако ништа друго, да одиграмо добру утакмицу, јер нас после тога чекају четири добре и јаке екипе, против којих морамо да будемо на свом нивоу ако мислимо да побеђујемо", рекао је Терзић.

Капитен Маја Огњеновић казала је да тим није очекивао оволико тешку утакмицу.

"Очекивали смо тешку утакмицу, али не као што је била. Било је тешко пре свега зато што смо имали два дана паузе, јер Камерун не може да се рачуна у нешто озбиљно. Знале смо да ћемо победити, али уместо да одиграмо максимално, играли смо опуштено, што показују изгубљен сет и много испуштених поена", рекла је она.

Србија до сада није никада победила Бразил.

"Сутра се игра најважнији меч у групи. Искрено се надам да ћемо први пут победили Бразил. Никада их Србија не би победила, а не видим зашто се то не би десило сутра, пошто нам резултатски утакмица није битна, јер смо већ обезбедили пласман у другу рунду. Надам се лепој утакмици и победи. Нећемо играти опуштено, то је озбиљан противник о коме не треба много причати, не смемо себи да допустимо да уђемо опуштено, јер ће они то кажњавати строжије него слабије екипе", рекла је она.

Овако је протекао меч:

18.55 - Крај меча, Србија је освојила четврти сет резултатом 25:15. 

18.25 - Србија осваја трећи сет резултатом 25:21. 

17.55 - После велике борбе, други сет припада Канађанкама, 28:26.

17.22 - Први сет освојиле су одбојкашице Србије резултатом 25:7. 

17.00 - Почео је меч између Србије и Канаде. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару