Читај ми!

Србија надиграла Камерун

Србија-Камерун 3:0 (25:17, 25:13, 26:24). Женска одбојкашка репрезентација Србије остварила је и трећу победу у Групи Б на Светском првенству у Италији. У трећем колу савладан је нејаки Камерун. У суботу од 17 часова наше одбојкашице играју против Канаде. Директан пренос је на нашем Другом програму.

Одбојкашице Србије забележиле су и трећу победу на Светском првенству. Савладане су симпатичне Камерунке максималним резултатом. Као што се очекивало наше одбојкашице су релативно лако стигле до тријумфа и оправдале улогу фаворита.

Противнице играле колико су им наше девојке дозволиле. Непажна у трећем сету могла је да продужи веч, ипак, пресудио је квалитет. Наредни ривал је Канада, и у тај меч Србиа улази као фаворит.

Одбојкашице Србије су у првом сету повеле са 8:4, а након тога и са 16:9. Њихове противнице су смањиле на 13:16, али је екипа Зорана Терзића појачала и сет освојила са 25:17.

Србија је на почетку другог сета повела са 8:0, а после серије сервиса Стефане Вељковић и уз добру игру Јелене Николић имала је и 10 поена предности (14:4). Одбојкашице Србије су без већих проблема, предвођене Јованом Бракочевић до краја сета сачувале убедљиво вођство.

Камерун је повео са 3:5 у трећем сету, али је после нове серије добрих сервиса Бракочевићеве Србија преокренула на 6:5, а након тога је чувала између два и четири поена предности. Камерун је средином сета искористио нешто слабију игру српског тима и после поена Нане изједначио на 16:16.

Србија је одмах узвратила и стекла два поена предности, али је Камерун добром игром у блоку успео да изједначи на 23:23, а затим и да стекне сет лопту. Одбојкашице Србије су успеле да изједначе, а добрим блоком Вељковићеве да дођу до сет лопте, након чега су оствариле победу.

У петак је на Светском првенству слободан дан, а Србија у суботу од 17 часова игра против Канаде, у четвртом колу Групе Б.

Ток меча:

18.25 - Србија је добила и трећи сет  - 26:24, и решила меч у своју корист. Наше су након лако освојеног другог сета опуштено ушле у трећи сет. Противнице зо користе и одржавају резултатски ега. На први технички тајм-аут отишло се при вођству наше селекције од 8:6. 

Наше појачавају и до друге паузе воде са 16:13. Упорне Камерунке се не предају. Настављају са својом игром и успевају да се приблише и у финиш сета уђу при резултату 22:22. Потом противнице долазе до прве сет лопте 24:23. Међутим, наше одбојкашице не дозвољавају изненађење, преокрећу резултат и са три везана поена решавају сет у своју корист са 26:24.

17.50 - И други сет припао је нашим одбојкашицама - 25:13. Много боља игра у другом сету. Наше везују чак седам поена на старту, што утицало на ток сета. До другог техничког тајм-аута предност је порасла на 16:6. Позо су наше одбојкашице рутински привеле сет крају - 25:13.

17.24 - Наше одбојкашице добиле су први сет против Камеруна са 25:17. Од самог старта одбојкашице Србије су преузеле иницијативу. Сигуран сервис учврстио је блок па су на првом тајм ауту имале предност - 8:4. Наставиле су наше у истом стулу. Предност је расла и на другој паузи водиле су са 16:9. 

Дошло је до пада концертрације и противнице везују четири поена (16:13). Терзић тајм-аутом прекида серију противница. Убрзо наше враћају предност. Долазе до седам везаних сет лопти, користе прву и решавају први сет у своју корист.

17.00 - Почео је меч између Србије и Камеруна.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару