Читај ми!

Србија поражена од Француске

Србија - Француска 1:3 (27:25, 23:25, 23:25, 20:25). Одбојкашка репрезентација Србије поразом од Француске изгубила шансу да се пласира у завршницу такмичења на Светском првенству у Пољској. У последњем колу Србија ће играти против Ирана.

Одбојкашка репрезентација Србије изгубила је у Лођу од Француске са 1:3 у сетовима, у утакмици трећег кола Групе Е и тако изгубила шансе да се пласира у трећу фазу такмичења на Светском првенству у Пољској.

Најефикаснији у екипи Србије био је Александар Атанасијевић са 19 поена, а по 14 су постигли Никола Ковачевић и Срећко Лисинац. У екипи Француске најбољи учинак у поенима имао је Антонин Рузије - 22 поена.

Одбојкаши Србије у недељу од 16.40 играју против Ирана, а Француска од 20.25 против домаћина Пољске.

Ток меча:

18.38 - Крај меча. Французи су савладали Србију са 3:1. У четвртом сету противник је био бољи и славио резултатом 25:20. Наши одбојкаши подлегли су притиску у четвртом сету. Лепо су кренули имали предност од 5:2, потом су на првом техничком тајм-ауту водили са 8:7. Тада долази до пада у игри. Противник преокреће и на другој паузи води са 16:14.

Наши одбојкаши не успевају да се врате у сет, противник повећава предност и мирно приводи сет и меч крају - 25:20 у трећем сету.

18.12 -  Французи добијају и трећи сет са 25:23, и сада они воде са 2:1. Настављена је велика борба и у трећем сету. Ниједна екипа није успела да направи озбиљнију предност. Наши одбојкаши су на другом техничком тајм-ауту водили са 16:14. Међутим, противник је успео да изједначи па се у финиш сета ушло при резултату 20:20.

Французи су имали више концентрације у наставку и први стигли до сет лопте, користе је и добијају трећи сет са 25:23.

17.35 - Други сет припао је Французима - 25:23. Велика борба и у другом сету. У игри поен за поен противник се ипак боље снашао и у финиш сета ушао са предношћу од 22:20, а потом долази и до три сет лопте 24:21.

Наши одбојкаши успевају да спасу две. Успели су и трећу, али судија им то није признао. Очигледан прелаз француског играча није досудио, већ је противнику поклонио поен за сет. Како су наши већ искористили оба видео челинџа, промене резултата није било, па су Французи освојили други сет са 25:13 и изједначили на 1:1.

17.05 - Србија добија први сет против Француске са 27:25. После велике борбе наши одбојкаши су успели да добију први сет. Наши су кренули одлично, већ на првом техничком тајм-ауту имали су два поена предности. Уследио је још бољи период игре наших одбојкаша и на другој паузи воде са 16:12. Французи се буде и стижу предност наше селекције, 18:16. Ипак Србија одржава предност и долази до две сет лопте 24:22, противник успева да се одбрани и долази до изједначења - 24:24.

Наши одбојкаши ипак успевају да искористе пету сет лопту и добију овај период игре са 27:25. 

16.38 - Почео је меч између Србије и Француске.

16.34 - Након интонирања химни очекујемо почетак меча.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару