Читај ми!

Србија поражена од Америке

Србија–САД 1:3 (25:23, 29:31, 17:25, 20:25). Американци прекинули низ наше селекције од пет везаних победа и закомпликовали ситуацију у нашој групи. Србији су сада неоопходне добре игре и победе против Ирана и Француске у последња два кола.

22.35 - Завршени су и остали мечеви другог кола друге фазе такмичења у Пољској: Аустралија - Француска 1:3, Куба - Русија 1:3, Немачка - Бугарска 3:1 и Пољска - Италија 3:1.

19.00 - Резултати мечева Светског првенства одиграних у петак: Аргентина - Иран 0:3, Бразил - Кина 3:0, Финска - Канада 0:3, Србија - САД 1:3.

Од 20.15 на програму су још четири меча: Аустралија - Француска, Куба - Русија, Немачка - Бугарска и Пољска - Италија.

Пораз наше селекције дошао је након серије од пет победа и одличне игре. Американци су били бољи ривал вечерас и заслужено су славили. Противник је успео да се избори са императивом победе. Велики број сервис грешака коштао је нашу екипу бољег резултата. Након освојеног сета, наши одбојкаши су препустили иницијативу противнику, који је то искористио и стигао до тријумфа. Предстоје одлучујући дуели за даљи пласман против Ирана и Француске.

Велика борба у првом сету. Од самог старта играло се поен за поен. На првом техничком тајм-ауту наши одбојкаши имали су предност од два поена. Американци појачаваја и до другог техничког тајм-аута они прелазе у вођство 16:15.

У финиш сета ушло се са нерешеним резултатом 20:20. Тада противник везује два поена - 20:22. Србија се враћа и добија четири поена на сервис Подрашчанина 24:22. Наши одбојкаши користе другу сет лопту - 25:23.

Као и у предходном периоду до другог техничког тајм-аута играло се поен за поен. Тада Американци успевају да направе четири поена разлике, и у финиш сета уђу са великом предношћу. Противник је стигао до четири сет лопте 24:20. На сервис Лисинца, Србија успева да изједначи - 24:24. У игри на разлику противник је имао више концентрације, константно освајао сет лопту и на крају искористио девету шансу, 31:29.

Пауза од десет минута после другог сети више је пријала противнику. Американци су много боље ушли у трећи сет. Одличан сервис пореметио је наш пријем. Поред тога наши одбојкаши су пуно грешили на сервису, тако да је губитак сета био неминован.

Већ на другом техничком тајм-ауту противник је имао пет поена предности. Наши нису успели да се врате и противник је стигао до убедљиво освојеног сета 25:17.

Велики проблеми на сервису за наше одбојкаше. Грешке у серијама, довеле су до пада концентрације. Американци успевају након првог техничког тајм-аута да поведу са пет поена разлике 14:9. Наши се враћају и стижу до изједначења 17:17. Међутим нису имали снаге за комплетан преокрет.

Након нових везаних сервис грешака Атанасијевића и Ковачевића, кола су поново кренула низбрдо и противник долазе до четири меч лопте 24:20, користе другу и решавају сет и меч у своју корист, 25:21.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару