Читај ми!

Србија максимално против Италије

Србија–Италија 3:0 (25:19, 29:27, 25:22). Мушка одбојкашка репрезентација Србије савладала је у Лођу селекцију Италије са 3:0 на старту новоформиране Е групе друге фазе Првенства света у Пољској. Србија ће наредни меч одиграти у четвртак против САД.

Изабраници селектора Игора Колаковића остварили су изузетно значајан успех пред наставак такмичења у веома јакој групи, где ће још играти против САД, Француске и Ирана.

Од почетка до краја сусрета српски одбојкаши доминирали су против традиционалних ривала Италијана приказавши најбољу игру у досадашњем делу шампионата.

Кључан тренутак утакмице био је други сет, када су српски одбојкаши спасли сет лопту Италије, а потом на разлику успели да дођу до предности од 2:0.  

Убедљив тријумф несумњиво ће подићи форму и самопоуздање репрезентације Србије пред наредни дуел против селекције САД, који је на програму сутра од 16.30, такође у Лођу.

У преосталим мечевима 1. кола Е групе од 16.30 у Бидгошћу играју Аргентина и Француска, а од 20.15 у Лођу играју се мечеви Пољска–САД и у Бидгошћу Иран–Аустралија.

Овако је протекао меч у Лођу:

18.21 – Крај меча и победа Србије са максималним резултатом 3:0. Наши одбојкаши диктирали су темпо и у трећем сету. Успели су Италијани да се приближе у финишу сета на 20:20, али наши одбојкаши још једном у одлучујућим тренуцима освајају важне поене и приводе сет и меч крају.

17.39 – Србија добила и други сет против Италије – 29:27. Велика борба у другом сету. Наши одбојкаши одлично почели сет. До другог техничког тајм-аута долазе до предности од 16:12. Међутим, тада се наши играчи опуштају. Италијани појачавају и преокрећу резултат у своју корист – 17:18. 

Потом су селекције освајале у серијама по два поена. Наши први долазе до две сет лопте 24:22. Италијани се не предају и преокрећу на 25:24. Успевамо да се одбранимо и дођемо до нове сет лопте 26:26. Игра нерава из које наши одбојкаши излазе као победници - 29:27.

17.02 – Србија је добила први сет са 25:19. Одлична игра наших одбојкаша. Боље су ушли у сет. Наметнули су темпо од првог поена. Повели су прво са 3:0, а потом до првог техничког тајм-аута повећали на четири поена предности. Наставили су наши играчи у истом стилу и стигли до предности од пет поена 13:8. Италијани тајм-аутом прекидају серију Србије. Период нешто боље игре противника и при вођству наше селекције од 15:12, Колаковић тражи тајм-аут, како би прекинуо противникову серују. На другом техничком тај-ауту наши воде са 16:12.

Наши одбојкаши потом успевају да повећају предност и уђу мирну завршницу сета. Долазе до седам сет лопти (24:17), користе трећу за коначних 25:19.

16.39 – Почео је меч између Србије и Италије.

15.30  За тачно сат времена почиње меч Србија–Италија. Погледајте неке занимљиве чињенице о овим ривалима...

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару