Читај ми!

Колаковић: Против Италије увек играмо добро

Србија у среду од 16.30 у Лођу игра против Италије. У екипи Италије неће бити њеног најбољег поентера Ивана Зајцева, који је искренуо скочни зглоб и вратио се у Италију.

Капитен и селектор одбојкашке репрезентације Србије – Драган Станковић и Игор Колаковић – рекли су данас да очекују тежак меч са селекцијом Италије на старту новоформиране Групе Е Светског првенства у Пољској, иако противник неће моћи да рачуна на коректора Ивана Зајцева.

Зајцев је повредио скочни зглоб на утакмици са селекцијом САД и данас је отпутовао у Рим на прегледе.

"Италијанима ће сигурно недостајати Зајцев, међутим, они поседују квалитет и не зависе само од једног играча. Можда сада буду и опаснији, јер ће им се игра донекле променити. Битно је да се добро спремимо и не потценимо ривала због променљивих игара у првој фази. Ако будемо играли константно, можемо да се надамо победи", рекао је Станковић.

Он је додао да радује податак што је Србија, упркос слабијим издањима на почетку шампионата, прву фазу завршила са скором 4-1.

"Можемо да будемо задовољни што смо слабом игром, уз лош сервис и велики број грешака успели да остваримо четири победе на пет утакмица. Надам се да ћемо у наредним мечевима подићи ниво, морамо то да урадимо ако желимо пролазак у наредну фазу", поручио је Станковић.

Селектор Колаковић такође сматра да је селекција Италије квалитетан противник, без обзира на одсуство Зајцева.

"Италија није само Зајцев, имају добре играче. Радује податак што против Италијана увек играмо добро на великим такмичењима, међутим, сада нас очекује јако тежак меч. Екипе са којима се укрштамо у новој групи знатно су квалитетније и пред нама су четири велика меча која могу да нам донесу пласман међу прве три екипе, а самим тим и борбу за медаљу", рекао је Колаковић.

Утакмица између Србије и Италије игра се сутра од 16.30.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару