Читај ми!

"Орлови" рутински против Венецуеле

Србија-Венецуела 3:0 (25:20, 25:17, 25:22). Одбојкаши Србије забележили су и трећу победу на Светском првенству у Пољској. Савладана је Венецуела у четвртом колу Групе А. Наредни ривал наше селекције је Камеруна, меч се игра у недељу од 20.15, директан пренос је на нашем Другом програму.

Према очекивањима наши одбојкаши су лако сломили отпор противника. Венецуела је на тренутке била равноправан ривал. Међутим, наши одбојкаши су наизглед са пола снаге рутински решили меч у своју корист. Наредни ривал је селекција Камеруна. Тај меч ће бити без већег резултатског значаја јер се у други круг преносе само бодови из мечева са ривалима који прођу даље.

Била је то трећа победа изабраника селектора Игора Колаковића, након што су претходно надиграли Аргентину и Аустралију (3:1), а претрпели пораз у стартном мечу против домаћина Пољске (3:0).

Нејефикаснији у победничком тиму био је Урош Ковачевић са 12 поена, а поен мање постигао је Александар Атанасијевић.

Наредну утакмицу одбојкаши Србије играју у недељу од 20.15 против Камеруна.

Ток меча по сетовима:

18.08 -  Србија је освојила и трећи сет и решила меч у своју корист. И у трећем сету противник је играо колико су му наши одбојкаши дозволили. МЕђутим , победник ни у једном тренутку није долазио у питање. У неколико налета наши одбајкаши су везивали серије поена што је било довољно да се до краја сломи отпор противника - 25:22.

17.30 - Наши одбојкаши решавају и други сет у своју корист. Од почетка сета наши одбојкаши су заиграли ангажованије. На првом техничком тајм-ауту имали су предност од 8:5. Долази до пада у игри, наши греше што противник користи и стиже до изједначења 11:11. На другом техничког тајм -ауту Венецуела има минималну предност. У наставку наши појачавају и експресно долазе до 20:16. До краја сета противник је освојио још један поен - 25:17. 

17.05 - Србија осваја први сет резултатом 25:20. Након почетног одмераваења снага, противник је нешто боље ушао у меч. НА првом техничком тајм ауту Венецуела је имала минималну предност. У наставку наши одбојкаши су заиграли нешто ангажованије и до другог техничког тајм-аута прешли су у вођство. Противник је покушао да се приближи али наши одбојкаши сугурном игром успели су да очувају предност до коначних 25:20 у првом сету. 

16.37 - Почео је меч у Вроцлаву између Србије и Венецуеле.

Колаковић: Могло је боље, али сам задовољан

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је да је задовољан игром
своје екипе у победи над Венецуелом, као и да жели да тим победом заврши прву фазу такмичења на Светском првенству.

"Контролисали смо пријам сервиса и напад, иако смо у другом сету направили четири грешке, што је за нас јако много. Мислим да смо били стрпљиви и сачекали грешке противника. Играчи који су се можда први пут појавили на овом шампионату су били јако добри. Могло је боље, али сам задовољан", рекао је Колаковић.

"Екипа Камеруна је ниво Венецуеле и шансу да играју ће добити још неки играчи. Треба нам победа без обзира што ти бодови неће бити важни у крајњем исходу, треба да сви играчи буду у ритму за оно што нас чека у Лођу, а чека нас итекако тежак посао", рекао је Колаковић.

Либеро Никола Росић био је задовољан што је Србија одиграла "миран меч".
"Можда није тако изгледало, али сам задовољан јер смо напокон имали један миран меч. Водили смо од почетка до краја и заслужено победили. Венецуела је играла колико је могла. Похвала за све момке", рекао је Росић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару