Читај ми!

Нова победа одбојкашица

Српске одбојкашице уписале су још једну победу у шестом колу I дивизије Гран-прија. Изабранице Зорана Терзића савладале Доминиканску Републику са 3:0 у сетовима. Наредног викенда у кинеском Макау против Кине, Јапана и Јужне Кореје.

Женска одбојкашка репрезентација Србије победила је селекцију Доминканске Репбулике са 3:0 у сетовима у утакмици Е групе шестог кола И дивизије Гран-прија. Утакмица се играла у Анкари, а резултат по сетовима био је 25:21, 25:22, 27:25. У селекцији Србије најефикаснија била је Бранкица Михајловић са 18 поена, док је Милена Рашић постигла 13, а Сања Малагурски 11. Репрезентацију Доминканске Републике предводила је Бетања Де Ла Круз са 12 поена, док је Естефани Аријас Перес забележила један мање.

Изабранице Зорана Терзића су максимално поразиле Доминиканску Републику, екипу која је у Анкари победила Турску, а после пет сетова изгубила од Немачке. Екипе су поене освајале у серијама, али одбојкашице Србије су то чиниле када је било најпотребније, у завршницама сетова. Остварена победа је веома важна и због повратка Србије у врх табеле Гран-прија пред мечеве последњег, трећег викенда које ће одиграти у Макау.

На почетку меча Србија је повела са 5:1, а Доминиканке смањиле на 6:5. Водила је Србија са 8:5 и 12:8, па 14:12, да би ривал тада серијом 4:0 повео са 16:14. После вођстваДоминиканки од 21:18, Јелена Николић сјајним сервисима, а Сања Малагурски смечевима, уз подршку и осталих саиграчица, направиле су фантастичну серију од 7:0 и сет завршиле са 25:21.

Екипе су поене освајале у серијама, па је на старту другог сета Србија повела са 3:0, па Доминиканке са 5:3, па Србија са 6:5. Водила се изједначена борба до 16:16, када је Србија серијом 4:0 повела са 20:16, па 23:18, а сет је добила са 25:22 за вођство од 2:0.

У трећем сету је виђена равноправна борба, у којој су се екипе до финиша смењивале у вођству. Најважније је што је Србија од 18:17 за Доминиканску Републику преокренула и повела са 19:18, па 21:19 и 22:20. Ипак, Доминиканке су изједначиле на 22:22, па се затим играло поен за поен. Србија је успела да реализује трећу меч лопту за 27:25 и победу од 3:0 у сетовима. 

Зоран Терзић задовољан је због победе, али је истакао да екипа може много боље да игра.

"Требало би да будемо задовољни када победимо једну овакву екипу са 3:0. Нисмо много тога променили у игри, колико у понашању на терену после једног састанка јуче. Надам да је ово само први корак ка враћању мотивације, енергије, самопоуздања и свега оног што треба да нас краси. Сигуран сам да можемо много боље да играмо, али ипак треба бити задовољан", рекао је Терзић.

Изабранице Зорана Терзића наредне мечеве Гран-прија, од 15. до 17. августа, играће у кинексом граду Макау са селекцијама Кине, Јапана и Јужне Кореје.

"Много екипа има прилику да избори пласман на завршни турнир и ми смо једна од њих. Пробаћемо то да искористимо и да следећег викенда у Кини обезбедимо пласман. Очекују нас три азијске екипе. Неће бити лако, јер имају другачији стил игре од европских селекција", рекао је Терзић.

Србија у I дивизији Гран-прија тренутно заузима треће место са 11 бодова, односно по три победе и пораза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару