Читај ми!

Први пораз одбојкаша у Светској лиги

Српски одбојкаши избугили меч у Чикагу од селекције САД са 3:0 (30:28, 25:20, 25:16) и тако уписали први неуспех у Светској лиги. Прилика за "поправни" у ноћ између суботе и недеље.

Мушка одбојкашка репрезентација Србије доживела је први пораз у Б групи овогодишњег издања Светске лиге пошто је у Чикагу изгубила од селекције САД са 3:0 (30:28, 25:20, 25:16).

После меча који је трајао 95 минута Американци су остали једина непоражена репрезентација у групи Б 25. издања Светске лиге.

Можда би епилог био другачији да су изабраници Игора Колаковића имали мало више стрпљења у завршници првог сета у којем су водили са 24:22. Лако су, међутим, прокоцкали две сет лопте и Американци су изједначили на 24:24. У даљем току тог сета српски одбојкаши још три пута су имали прилику да поведу у мечу, али нису искористили ни једну.

Казна их је стигла брзо и, како то обично бива, тим који добије први сет на такав начин психолошки расте, а онај који га изгуби пада.

Потврда ове тезе стигла је врло брзо и Американци су, лакше него што се очекивало, стигли до убедљиве победе.

Утакмицу у дворани Универзитета Илиној Павиљон посматрало је 3.230 гледалаца, а судили су Дени Сеспедес Ласи и з Доминиканске Републике и Аргентинац Ернан Гонсало Касамикела.

Наредна утакмица истих ривала игра се у ноћи између суботе и недеље, такође у Чикагу.

Треба истаћи да утакмице Србије и САД, поред такмичарског имају и хуманитарни карактер. Јер, од сваке продате улазнице за мечеве у Чикагу по један долар биће дониран за помоћ поплављеним подручјима у Србији.

Донацију ће уплатити Спортска организација Чикага, главног града државе Илиној, а на свакој улазници посетиоци су добили обавештење да куповином карте учествују у помоћи поплављенима у Србији.

Атанасијевић: Као да смо пали с' Марса... 

Одбојкашки репрезентативац Србије Александар Атанасијевић изјавио је да је његова екипа у утакмици против САД у Светској лиги одиграла катастрофално, "као да је пала с Марса" и да је заслужила тежи пораз.

"Заслужили смо да изгубимо са још већом разликом. Одиграли смо катастрофалан меч, ниједан елемент нам није ишао, као да смо пали с Марса. Нисмо се сналазили на терену, не знам шта је разлог, можда дуг пут или умор. Морамо да размислимо шта се дешава, да се рестартујемо, да почнемо да размишљамо о томе да нисмо велика екипа, већ да смо тим који игра добро ако игра само као тим", рекао
је Атанасијевић.

Селектор Србије Игор Колаковић рекао је да је његова екипа током утакмице била нестрпљива и нервозна.

"Пропустили смо шансу у првом сету, добро смо га контролисали, али смо га изгубили. Они су у завршници играли сјајно у одбрани, а тако су наставили током целог меча. Боље су сервирали од нас, у другом сету смо успели да приђемо после великог заостатка, али нисмо успели да преокренемо. У трећем сету после раног вођства смо потпуно стали, нарочито у пријему сервиса", рекао је он.

Капитен Србије Драган Станковић рекао је да његова екипа мора да престане да прави грешке које дуго понавља.

"Могли смо да урадимо много више, али се поновило нешто што се понаваља неколико година. Уђемо добро у утакмицу, имамо шансу да добијемо први сет, изгубимо га, а у наставку игре све се распадне. Друга два сета нису личила ни на шта. Морамо више да размишљамо о менталном склопу, него на оно што морамо технички да урадимо", рекао је капитен Станковић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару