Одбојкашице сигурне на старту

Женска одбојкашка репрезентација Србије победила је у Бакуу селекцију Естоније са 3:0 у сетовима (25:21, 25:18, 25:15) у првом мечу треће рунде квалификација за Светско првенство. У суботу од 13 часова (РТС-2) против Израела. Терзић задовољан победом, али не и игром.

Одбојкашице су успешно савладале прву препреку на старту квалификација. Игром нису задовољиле, али најважнија је победа. Естонке пружиле велики отпор нарочито у првом сету. Како је меч одмицао наше девојке успеле да наметну свој стил игре и потпуно доминирају.

Најефикаснија је редовима Србије била је Јелена Николић са 11 поена, док су Јована Бракочевић и Милена Рашић поентирале по 10 пута. У репрезентацији Естоније боља од осталих била је Полина Братухина са 16 поена.

Србија ће сутра од 13.00 у другом колу играти са Израелом, а у недељу је на програму меч против Азербејџана. Пласман на Светско првенство у Италији избориће пет победника група
квалификација и две најбоље другопласиране селекције.

Терзић: Задовољан сам победом, али не и игром

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да је задовољан победом против Естоније, али не и игром тима на старту квалификација за Светско првенство у Италији.

"Тешко је наћи мотив против екипе која је слабија од нас. Не можемо да будемо задовољни, права игра нам данас није била потребна да би победили Естонију, већ да би ушли у прави ритам и утакмице против Израела и Азербејџана. Можемо да будемо задовољни победом, игром не баш, али остаје нада да ће већ од сутра екипа играти са више мотива и жеље", рекао је Терзић.

Српске одбојкашице победиле су Естонију са 3:0 (25:21, 25:18, 25:15), а наредни противник на турниру у Азербејџану биће селекција Израела.

"Добро познајемо Израел, знамо њихове могућност и да може да дође до проблема ако не пружимо добру партију", упозорио је Терзић.

Примач Јелена Николић сматра да је нешто слабије издање репрезентације последица недостатка времена за тренирање.

"Тешка утакмица за нас, Естонке су играле агресивно и било нам је потребно да се навикнемо на екипу коју не знамо и први пут играмо. Ово је добра увертира, надам се да ћемо сутра изгледати боље на терену", рекла је Николићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару