Читај ми!

Јована и Александар играчи године

Крај године, сумирају се резултати, бирају најбољи међу најбољима. Ове године епитет најбољих одбојкаша у Србији понели су Јована Бракочевић и Александар Атансијевић. За највеће наде наше одбојке одабрани су Тијана Бошковић и Филип Стоиловић.

Одбојкашки савез Србије прогласио је Александра Атанасијевића и Јовану Бракочевић за најбоље играче у 2013. години. Награде за најбоље младе играче добили су Тијана Бошковић и Филип Стоиловић. За најбоље играче на песку проглашени су Милена Матић и Марко Галешев.

Атанасијевић је у години на измаку освојио бронзану медаљу на Европском првенству и сребрну медаљу на Светском шампионату за играче до 23 године, где је био капитен. Атанасијевић је проглашен за најбољег поентера ЕП у Пољској и Данској и за најбољег коректора на СП у Бразилу.

Јована Бракочевић је једина одбојкашица у Европи која је освајала титуле најбоље играчице на првенству Европе у Европској лиги и Лиги шампиона. Она је у 2013. освојила бронзану медаљу у Гран Прију, а у истом такмичењу проглашена је за најбољег коректора. На ЕП је проглашена и за најбољег смечера.

У ЛСС је проглашена за најбољу играчицу финалног турнира, а Европска одбојкашка конфедерација прогласила је Бракочевићеву за најбољу играцицу ЛСС. Она је добила признање и за најбољу играчицу Светског клупског првенства, на коме је освојила златну медаљу.

Трофеје за најбоље младе одбојкаше и одбојкашице добили су Тијана Бошковић и Филип Стоиловић. Бошковићева је у 2013. години дебитовала у репрезентацији Србије и то у кадетској, јуниорској и сада у сениорској репрезентацији.

На Европском олимпијском фестивалу младих у Утрехту кадеткиње Србије су освојиле сребрну медаљу, а Бошковићева је проглашена за најбољу играчицу (МВП) и најбољег смечера турнира. Поред тога, она је играла ове године на два Светска првенства, кадетском и јуниорском.

Филип Стоиловић је ове године био на ширем списку кандидата за Светску лигу и Првенство Европе. За репрезентацију је дебитовао на Светском првенству играча до 23 године у Уберландији у Бразилу, где је Србија освојила сребрну медаљу, а он је добио награду за најбољег примача првенства.

ОСС је ове године први пут наградио најбољу одбојкашицу и одбојкаша на песку - Милену Матић и Марка Галешева.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару